Tăieţei de casă cu brînză şi ardei graşi
Ingrediente:
- 1 pahar cu vîrf de făină de grîu,
- 2 ouă,
- 1/3 pahar lapte,
- 2-3 linguri pastă de ardei graşi roşii,
- 200 g brînză,
- 3 linguri unt,
- ½ linguriţă sare.
Mod de preparare:
Se pregăteşte un amestec de lapte rece, ouă crude, pastă de ardei şi sare. Făina cernută se pune grămăjoară, în centru se face o adîncitură, în ea se toarnă amestecul. Se frămîntă un aluat tare, se acoperă cu un şerveţel şi se lasă pentru 30-40 minute. Aluatul se întinde în 2-3 foi, se presară cu faină, se taie şuviţe subţiri, se usucă, Tăieţeii se fierb în apă puţin sărată, se strecoară şi se stropesc cu ulei.
Tăieţeii se servesc presăraţi cu brînză dată prin răzătoare.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1748
- Populația:
- 715 locuitori
Roghi este un sat din cadrul comunei Molovata Nouă, raionul Dubăsari. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Dubăsari și la 63 km de Chișinău. Conform datelor pentru 1 ianuarie 2009, populaţia satului constituia 715 oameni. Satul Roghi a fost menționat documentar în anul 1748.