
Plăcinte cu ciuperci şi cartofi
Ingrediente:
Pentru aluat: vezi reţeta „Aluat pentru plăcinte şi învîrtite”, 1 variantă.
Pentru umplutură:
- 8 cartofi,
- 8-10 ciuperci,
- 2-3 cepe,
- 4 linguri unt,
- 1/2 pahar ulei,
- sare,
- piper negru măcinat.
Mod de preparare:
Se prepară aluatul după reţeta „Aluat pentru plăcinte şi învîrtite”, se împarte în porţiuni mici, fiecare se întinde, se pune în mijloc umplutura, marginile se unesc la centru, se prind, şi se apasă uşor, pentru a si da forma plată; se prăjeşte în ulei pe ambele părţi într-o tigaie. Pentru ca plăcintele să se prăjească bine şi să devină moi, tigaia se acoperă cu un capac.
Prepararea umpluturii: Ceapa tăiată cuburi şi rumenită se adaugă la cartofii fierţi zdrobiţi, apoi ciupercile fierte tăiate mărunt, sare, piper negru măcinat. Se amestecă.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „La botul calului”
bucatar-sef Cravcenco Maxim
or. Chisinau, bd. Moscova, 9
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitalei exită în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1774
- Populația:
- 1986 locuitori
Bozieni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Dubovca și Bozieni. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Hîncești și la 50 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 1986 de oameni. Satul Bozieni a fost menționat documentar în anul 1774.