20 octombrie 2010, 17:16 views 23372

Pîine obişnuită presărată

Ingrediente:

  • 650 g făină de grîu,
  • 1,5 păhar lapte,
  • 2 ouă,
  • 1 linguriţă zahăr,
  • 2 linguriţe sare,
  • 20 g drojdii,
  • 60 g susan alb şi negru (mac),
  • 1 ou.

Mod de preparare:

Amestecăm cele 20 g de drojdii cu jumătate de pahar de lapte, adăugăm 2 ouă, 1 pahar de lapte, sare, zahăr, sare, amestecăm, punem la loc cald pentru 1 oră, acoperind aluatul cu pînză. Apoi adăugăm făina rămasă, laptele, facem plămădeala, lăsăm să se „odihnească” timp de 25-30 minute. Formăm o bilă, tăind capetele (pentru frunzuliţe), pe care le ungem cu ou şi le presărăm cu susan alb, iar partea din mijloc cu susan negru sau cu mac. Mai lăsăm să se odihnească 10-15 minute şi dăm pîinea la cuptor, acesta fiind încălzi, în prealabil, la temperatura de 175-180 de grade timp de 35-40 minute. Gradul de pregătire al produsului se determină cu ajutorul beţişorului de lemn – la străpungere pe el nu trebuie să rămînă aluat.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
792 locuitori

Dobruşa este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Dobrușa, Zahorna și Recești. Satul Dobrușa este situat la o distanță de 20 km de orașul Șoldănești și la 130 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 792 de oameni. Satul Dobrușa este atestat documentar în anul 1437.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.