15 martie 2011, 12:54 views 10018

Bogăţia vitaminelor

Este greu de supraestimat importanţa fructelor uscate, afumate în perioada rece a anului în programul nostru alimentar. Tradiţional în Moldova astfel sînt pregătite, prunele şi strugurii, merele, perele, piersicile, caisele, vișinele şi alte fructe şi pomuşoare. În perioada cînd sînt puţine fructe proaspete (noiembrie - aprilie),  în bucătăria moldovenească sînt folosite fructele uscate şi nucile, care sunt propuse în mod natural, înlocuind astfel fructele proaspete ( stafidele, caisele uscate, prunele uscate ş. a.),  în combinaţie cu nucile şi mierea, ca adaos la alte produse la prepararea diferitor preparate culinare.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1431
Populația:
2073 locuitori

Şofrîncani este un sat şi comună din raionul Edineţ. Satul este situat la o distanță de 23 km de oraşul Edineţ și la 200 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2073 de oameni. Prima atestare a satului Șofrîncani din ținutul Hotin datează din 15 iunie 1431.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.