Ruladă din carne de pui cu ardei copt
Ingrediente:
• 1 pui de 1-1,2 kg,
• 2-3 ardei dulce (de preferinţă de culoare),
• 10-15 crenguţe de pătrunjel,
• 0,5 pahar caşcaval tare dat prin răzătoare,
• piper negru măcinat
Mod de preparare:
Pe carcasa de pui pregătită se face o tăietură de-a lungul sternului, cu un cuţit ascuţit, se îndepărtează sternul şi oasele spinării. Se taie aripioarele, se îndepărtează oasele picioarelor şi coapselor, obținîndu-se un strat de carne cu piele fără oase. Se bate uşor prin peliculă, se presară cu sare şi piper, se lasă să se marineze pentru 1-2 ore. Ardeii se coc la cuptor, se curăţă de pieliţă şi seminţe, se taie felii măşcate. Se distribuie pe carnea de pui împreună cu pătrunjelul spălat. Carnea se rulează strîns, se leagă cu o sfoară, se înfăşoară în frunze de viţă-de-vie sau folie de aluminiu, se dă la cuptor pe 35-40 minute la temperatura de 180 de grade. Rulada este gata atunci, cînd la străpungere se elimină un suc incolor. După aceasta se îndepărtează frunzele (folia de aluminiu) şi se mai lasă pentru 3-5 minute la cuptor la temperatura de 200 de grade pentru ca să se rumenească.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Novas”
bucatar-sef Carapostol Alexandr
mun. Chisinau, or. Singera str. Aerogarii, 31
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1623
- Populația:
- 1844 locuitori
Pererîta este un sat şi comună din raionul Briceni. are o suprafaţă totală de 23.29 kilometri pătraţi, fiind cuprinsă într-un perimetru de 31.38 km. Pererîta este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Pererîta se află la o distanță de 12 km de oraşul Lipcani și 278 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1844 de oameni. Localitatea a fost atestată documentar în anul 1623.