21 ianuarie 2011, 16:34 views 43904

Raţă coaptă în bostan

Ingrediente:

•    1 raţă (de circa 2 kg),
•    1 bostan oval (3-3,5 kg),
•    1 kg de mere,
•    ½ de pahar de ulei vegetal,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    foi de dafin,
•    1 gutuie,
•    1 lămîie (la dorinţă).

Mod de preparare:

Raţa pregătită se taie bucăţi mari (8-10 bucăţi), se sară, se piperează, se prăjeşte în ulei încins pînă se rumeneşte bine. Bostanul se spală, se taie capacul, se curăţă de seminţe, se înlătură o parte din pulpă astfel ca să rămînă destul loc pentru ingrediente.

Curăţaţi merele de seminţe şi cotor, gutuia de coji şi de cotor, tăiaţi lămîia felii.
Puneţi raţa în bostan, împreună cu fructele. Acoperiţi bostanul cu capacul şi daţi-l la cuptor la temperatura de 160 de grade pentru 1,5-2 ore pînă e gata (se verifică dacă e gata raţa).

Se serveşte în bostan, care se foloseşte şi ca garnitură la carnea de raţa.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1644
Populația:
747 locuitori

Hîrjauca este un sat și comună în raionul Călărași. Din componenţa comunei fac parte patru localităţi: Leordoaia, Hîrjauca, Mîndra, Palanca. Satul Hîrjauca se află la o distanță de 25 km de orașul Călărași și la 71 km de Chișinău. Localitatea este situată într-o zonă colinară din inima Codrilor și este una din principalele stațiuni balneologice din Republica Moldova. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 747 de oameni. Prima menţiune documentară a satului Hîrjauca datează din anul 1644.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.