07 octombrie 2010, 12:41 views 56001

Fasoliţă (fasole făcăluite)

Ingrediente:

•    1 pahar de fasole (pentru fierbere e mai potrivită fasolea albă),
•    2-3 cepe,
•    3 linguri de ulei,
•    4-5 căţei de usturoi,
•    sare,
•    piper măcinat.
 
Mod de preparare:

Se fierbe fasolea aleasă, spălată, pînă este gata fără adaos de sare, strecuraţi zeama în care a fiert, daţi fasolea prin maşina de tocat carne. Apoi tăiaţi ceapa inele şi rumeniţi-o pînă la culoarea aurie. Jumătate din ceapa cu ulei se uneşte cu masa de fasole, se sărează, se piperează, se adaugă usturoiul mărunţit, se amestecă. A se servi garnisit cu ceapa prăjită rămasă. Acest fel de mîncare e gustos atît rece, cît şi cald.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Doina”
bucătar-şef Putreșa Ana
or. Сhişinău, str. Trandafirilor, 6
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1830
Populația:
1008 locuitori

Ferapontievca este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Ferapontievca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de municipiul Comrat și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 1008 oameni. Satul Ferapontievca a fost menționat documentar în anul 1830.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.