08 octombrie 2010, 10:34 views 49939

Ardei graşi umpluţi, muraţi ca acasă

Ingrediente:

•    8-10 ardei graşi,
•    1 lingură ulei,
•    1 lingură ceapă verde tăiată mărunt,
•    pătrunjel verde.

Pentru umplutură:
•    ½ căpăţînă de varză,
•    2 morcovi,
•    1 rădăcină de pătrunjel,
•    2 cepe,
•    2 mere,
•    1/3 pahar ulei,
•    1 lingură sare,
•    3 linguri mărar,
•    pătrunjel verde tăiat mărunt.

Mod de preparare:

Ardeii pregătiţi se pun într-o cratiţă emailată, se acoperă cu o farfurie, deasupra se pune o greutate. Peste 5 zile ardeii vor fi gata. Înainte de a se servi, se stropesc cu ulei, se presară cu ceapă verde şi se garnisesc cu pătrunjel.

Prepararea umpluturii: Morcovii, pătrunjelul, ceapa se taie pai, se rumenesc. Varza se taie mărunt, se freacă cu sare. Se adaugă merele tăiate felioare, legumele prăjite, verdeaţa. Se amestecă totul.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Crîșma”
bucătar-şef Țîbuliscaia Liudmila
or. Chișinău, str. Hipodromului, 9/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1602
Populația:
1737 locuitori

Bălăşeşti este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bălășești și Sloveanca. Localitatea se află la distanța de 30 km de oraşul Sîngerei şi la 120 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1737 de oameni. Satul Bălășești a fost menționat documentar în anul 1602.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.