08 octombrie 2010, 13:36 views 28280

Tocătură de dovlecei

Ingrediente:

  • 4 dovlecei,
  • 2 cepe,
  • 2 roşii,
  • 3 linguri ulei,
  • 2 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură de  verdeaţă tăiată.

Mod de preparare:

Dovleceii se curăţă de peduncul şi coajă, se dau prin răzătoare mășcată, se storc de zeamă şi se prăjesc în ulei. Ceapă se taie mărunt şi se rumeneşte, apoi în tigaia cu ceapă se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate cuburi mici şi se înăbuşă 3-5 minute. Se amestecă toate, se adaugă sare, pi­per şi verdeaţă şi se mai amestecă o dată.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Doina”
bucătar-şef Putreșa Ana
or. Сhişinău, str. Trandafirilor, 6
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1447
Populația:
2020 locuitori

Palanca este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Palanca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 43 km de orașul Stefan Vodă și la 138 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2020 de oameni. Satul Palanca a fost menționat documentar în anul 1447.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.