Tocană de ciuperci cu ardei graşi
Ingrediente:
- 800 g ciuperci,
- 3 ardei graşi roşii,
- 3 cepe,
- 3 linguri ulei,
- 4 roşii,
- 2/3 pahar smîntînă,
- 2 linguri verdeaţă tăiată,
- sare,
- piper negru măcinat.
Mod de preparare:
Ciupercile se fierb în apă sărată, se scurg prin strecurătoare, se taie feliuţe şi se prăjesc. Ceapa şi ardeii se taie fidea, se prăjesc, se amestecă cu ciupercile, se mută în ceaun, se adaugă puţină fiertură de ciuperci, se fierb cîteva minute, apoi se adaugă smîntînă şi se înăbuşă pînă sunt gata. Se adaugă la sfîrşit sare, piper, roşiile curăţate de pieliţă şi seminţe, se mai dă într-un clocot.
Tocana se serveşte presărată cu verdeaţă tăiată. La tocană puteţi servi garnitură cu cartofi fierţi, pireu de cartofi sau mămăligă.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1811
- Populația:
- 12 327 locuitori
Congaz este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Congaz este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 23 km de municipiul Comrat și la 125 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia constituia 12 327 de oameni. Satul Congaz a fost menționat documentar în anul 1811.