21 octombrie 2010, 11:33 views 33337

Carne de porc cu prune uscate

Ingrediente:

  • 500 g carne de porc,
  • 1 păhar prune uscate,
  • 2 cepe,
  • 3 linguri ulei,
  • 2-3 linguri vin sec,
  • 1½ linguri pastă de roşii,
  • 1½ linguri făină de grîu,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 pahar orez.

Mod de preparare:

Carnea se taie bucăţele, se sărează, se pipărează şi se prăjeşte cu ceapa tăiată mărunt. Prunele se spală, se înlătură sîmburii, se înăbuşă puţin cu vin. Carnea se amestecă cu prunele şi lichidul în care s-au înăbuşit, se adaugă pasta de roşii prăjită, faina prăjită şi diluată cu bulion, sare şi se înăbuşă pînă este gata. 

Servirea: Într-o farfurie se pune grămăjoară orez fiert, deasupra se pune carnea cu prune, apoi se toarnă sosul în care s-a înăbuşit carnea.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Novas”
bucatar-sef Carapostol Alexandr
mun. Chisinau, or. Singera str. Aerogarii, 31

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
370 locuitori

Albiniţa este un sat din cadrul oraşului Anenii Noi, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Anenii Noi și la 36 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 370 locuitori. Satul Albinița a fost înființat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.