21 octombrie 2010, 14:31 views 20296

Dovlecei copţi cu carne de porc

Ingrediente:

  • 4 dovlecei,
  • 1 lingură unt,
  • 1 lingură pesmeţi de grîu fărîmiţaţi,
  • 1 pahar de smîntînă nu prea grasă,
  • ½ pahar bulion de carne,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură verdeaţă tăiată.

Pentru umplutură:

  • 300 g carne de porc,
  • 2 linguri orez sau crupe de porumb,
  • 2 cepe,
  • 3-4 roşii,
  • 1 lingură ulei,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură verdeaţă tocată.

Mod de preparare:

Dovleceii se taie de-a lungul în 3-4 părţi, miezul se înlătură. Fiecare bucată se presară pe dinăuntru cu sare şi piper, se umplu astfel ca umplutura să iasă peste margini. Într-o tavă unsă cu unt, presărată cu pesmeţi se pun dovleceii umpluţi, se presară cu pesmeţi, se stropesc cu unt topit şi se dau la cuptor. Cu 10 minute înainte de a se scoate de pe foc se acoperă cu smîntînă şi bulion. Dovleceii se servesc acoperiţi cu sosul în care s-au copt, presăraţi cu verdeaţă. 

Prepararea umpluturii: Carnea se taie bucăţi nu prea mari şi se dă prin maşina de tocat. Crupele sau orezul se fierb. Carnea şi terciul se amestecă cu ceapa mărunţită şi roşiile date prin răzătoare, cu sare, piper şi verdeaţă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Novas”
bucatar-sef Carapostol Alexandr
mun. Chișinau, or. Singera str. Aerogarii, 31

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
sec. XVII
Populația:
15281 locuitori

Hînceşti este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Hînceşti. Amplasat în sud-vestul republicii, în lunca rîului Cogîlnic, este situat la 36 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 15281 de locuitori. Primele menţiuni documentare a localităţii datează din secolul XVII, denumirea venind de la vechiul neam de razeşi din Lăpuşna, Hînceştii.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.