21 octombrie 2010, 15:04 views 19799

Costiţă umplută cu tăieţei şi măruntaie

Ingrediente:

  • 800-1000 g costiţă,
  • 200 g de măruntaie de pui,
  • 10-12 ciuperci shampignons,
  • 1 pahar de tăieţei,
  • 1 bucată de înveliş membranos al organelor cavităţii abdominale (prapur),
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 4 linguri de ulei vegetal.

Mod de preparare:

Carnea se taie în 4 bucăţi, se curăţă de pe os, se sărează, se piperează. Tăiţeii se fierb in apa sărata, se trec printr-o strecurătoare. Măruntaiele spălate şi curăţate se toacă, ciupercile se toacă şi ele mărunt, se prăjesc în ulei, se pune sare, piper, se adaugă la tăiţei, se amestecă bine. Masa obţinută se pune pe bucăţile de carne şi se înfăşoară cu prapur. Se prăjeşte într-o cantitate mică de ulei pe ambele părţi pînă la rumenire. Se dă la cuptor pentru 10-15 minute la temperatura de 180°C.
Acest fel de mîncare poate fi servit cu legume proaspete.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Popasul dacilor”
bucatar-sef Dobreniuc Veronica
or. Chisinau, str. Valea Crucii, 13
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraş
Prima atestare:
1562
Populația:
8765 locuitori
Logo

Briceni este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Briceni. Amplasat în valea formată de rîuleţele Lopatnic şi Vilia, la frontieră cu Ucraina, oraşul Briceni este situat la o distanţă de 230 km nord de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 8765 de oameni. Prima atestare a localităţii Briceni datează din anul 1562, la acea dată fiind un mic sătuc cu numele Adicăuţi din ţinutul Hotin, pe care Despot vodă îl dăruia lui Vartic.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.