25 octombrie 2010, 16:01 views 443867

Muzica şi dansul

Bine aţi venit pe pagina „Muzica, cîntecul şi dansul din Moldova”!

 

Aici puteţi găsi multe informaţii interesante şi utile despre cultura muzicală a Moldovei. Pe site-ul nostru aveţi posibilitatea să ascultaţi muzica dvs. preferată, să aflaţi informaţii noi despre idolul dvs., să vă pătrundeţi de atmosfera muzicii autentice moldoveneşti, melodioase şi poetice.

Acest site are menirea să faciliteze accesul dvs. la splendida arhivă de muzică moldovenească, formatul ei fiind unul uzual pentru audiţie.

Este cea mai simplă şi mai sigură cale de a vă familiariza cu creaţia celor mai talentaţi muzicieni în domeniul muzicii din Moldova, precum şi a artiştilor de altă naţionalitate, care locuiesc în ţara noastră; să aflaţi ce premii şi titluri de onoare le-au fost acordate, să vă familiarizaţi şi cu creaţia acelora dintre ei, care locuiesc demult în afara hotarelor ţării. Căci, noi trebuie să fim împreună, chiar dacă ne aflăm departe.   

Propunem atenţiei dvs. o colecţie foto şi video, precum şi informaţii de contact pentru acei care îşi încep calea în domeniul muzicii şi creaţiei; dar şi informaţiile de bază despre toate instituţiile de învăţământ specializate în muzică din toate regiunile ţării. În plus, tuturor doritorilor de a se familiariza cu muzica, le oferim posibilitatea să acceseze o colecţie vastă de materiale didactice şi partituri, care vor putea deveni, călăuze fidele prin Lumea Muzicii.

Avem tot ce e necesar pentru adevăraţii fani ai muzicii autohtone: textele cîntecelor, notele şi chiar înregistrările, care pot fi utilizate pentru karaoke.

Pe portal funcţionează forumul, unde aveţi posibilitatea nu numai să discutaţi noutăţile din lumea muzicii, să faceţi schimb de impresii, ci să şi obţineţi răspunsuri detaliate la întrebările, care vă interesează, răspunsuri pe care vi le vor oferi specialişti calificaţi în domeniu. De menţionat, că pe pagina noastră oricărui muzician sau poet, chiar şi unuia începător, i se oferă posibilitatea să-şi realizeze ideile sale creatoare, şi anume: să plaseze creaţia sa pe forum, ca să devină cunoscută tuturor utilizatorilor site-ului, indiferent de natura ce natură este (desigur în limitele decenţei) – note sau text, ca   

Informaţiile despre evenimentele muzicale din ţară le veţi putea găsi pe site-ul nostru: concursuri, festivaluri, alte manifestări care au loc în Moldova.

Sperăm ca pagina noastră nu numai va familiariza doritorii cu originalitatea, autenticitatea şi multilateralitatea culturii muzicale moldoveneşti, dar şi-i va uni pe acei, care nu sînt indiferenţi faţă de cultura noastră.  

Ne adresăm tuturor moldovenilor (tuturor cetăţenilor Moldovei), care locuiesc în Moldova, dar şi în afara ţării: vom fi bucuroşi să plasăm lucrările dvs. pe site-ul nostru pentru ca să le poată cunoaşte un public cît mai larg, dar mai ales în scopul de a completa arhiva naţională.  

Toate materialele de pe site-ul nostru sînt doar pentru familiarizare şi uz personal, pentru că respectăm legea referitoare la drepturile de autor, lege care interzice distribuirea materialelor fără acordul autorului.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1748
Populația:
715 locuitori

Roghi este un sat din cadrul comunei Molovata Nouă, raionul Dubăsari. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Dubăsari și la 63 km de Chișinău. Conform datelor pentru 1 ianuarie 2009, populaţia satului constituia 715 oameni. Satul Roghi a fost menționat documentar în anul 1748.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.