22 ianuarie 2017, 14:20 views 6912
Materiale din compartiment: Toate noutăţile |

Gustul bucatelor moldovenești în străinătate

Moldovenii.md aduce gustul inconfundabil de acasă mai aproape de dumneavoastră prin intermediul acestei pagini, dedicate moldovenilor, aflați în străinătate.

Pe această pagină vă oferim reţeta perfectă pentru a vă alina dorul și nostalgia de acasă, caci proprietarii localurilor etnice, tradiționale din străinătate au luat cu ei o bucăţică din căldura de acasă ca să o împartă cu dărnicie cu moldovenii, aflați peste hotare.

Căutați un loc unde să puteți socializa în limba moldovenească, la un pahar de vorbă și vin, savurînd bucate delicioase? Locații care să vă ungă astfel suflețelul măcinat de doruri există destule pentru moldovenii, aflați în străinătate.

Potoliț-vă, așadar, nostalgiile gastronomice, servind din bucate ca la mama acasă, dar și cele vestimentare și utilitare, frecventînd localurile prezentate de noi mai jos, răspîndite astăzi prin întreaga lume.

Ne putem mîndri cu adevărat cu restaurantele și magazinele moldovenești în străinătate, căci ele astăzi sînt porțile deschise tuturor conaționalilor, dar și localnicilor dornici de gust și stil veritabil. Iar nostalgiile alimentate în acest fel pot oferi acea sursă de confort și siguranță, conferind optimism și speranță în viitor, făcîndu-i mai puternici în fața încercărilor vieții ce-i așteaptă.

Astfel alimentîndu-le nostalgiile le potolim un pic dorul de acasă, căci în acest fel pot savura tot ce ține de trecut, căci cum spunea vestitul actor de comedie Oscar Levant: „Fericirea nu este ceva pe care o trăieşti, este ceva de care îţi aduci aminte".

Pentru toți cei interesați să cumpere produsele cu care s-au obișnuit acasă, fie că este vorba despre mîncare sau produse tradiţionale moldovenești, un lucru este cert: atît moldovenii de peste hotare, cît şi străinii se pot bucura de bunătăţile noastre, datorită moldovenilor care au dus o bucăţică de acasă, cu ei, în străinătate. Aflîndu-se departe de casă mulți dintre moldoveni au ales să-și aducă casa mai aproape ca să-și aline propriile doruri, dar, totodată, afacerile cu iz moldovenesc le aduc atît conaționalilor, cît și oamenilor țării care i-au găzduit gust, tradiție, spirit, muzică, stil inconfundabil și irepetabil, mai mult chiar, o adevărată bucățică din Moldova spre deliciul tuturor.

Venim în susținerea moldovenilor plecați peste hotare, iar pentru ca să-și poată alina dorul de casă le propunem o listă a locațiilor, care îi vor face să se simtă cu adevărat acasă, localizarea geografică a acestora fiind destul de vastă.

Lista:

         Amsterdam

         Monza

         Maastricht

         New York

         Boston

         Tokyo

         New York

         Paris

         Astana

         Iaşi

        Tallinn

        Dublin

Acum cu moldovenii.md aveți rețeta perfectă pentru a vă alina dorurile!

Puteți contribui și dvs. la completarea acestei liste, trimițîndu-ne materiale foto, video, texte și date de contact la adresa: support@moldovenii.md

Pentru oferte promoționale speciale adresați solicitările dvs. la adresa: marketing@mld-media.md

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitalei exită în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1890
Populația:
803 locuitori

Mihailovca este un sat din cadrul comunei Prepeliţa, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Sîngerei și la 98 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituia 803 oameni. Satul Mihailovca a fost menționat documentar în anul 1890.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.