Rezina este un sat din cadrul comunei Mănoilești, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Ungheni și la 112 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 905 oameni. Satul Rezina a fost menționat documentar în anul 1502.
Read moreTopic discussion |
Statistics topic |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Noi, moldovenii
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#181 razesu 09 January 2011 | 22:54 andrei:
nu eu jignesc lumea pe forumuri...onanisti ca tine au satisfactii din astea
-asta este o mostra de logica de fier tip andrei....
-dar de ce v-ati suparat asa ? v-am trezit amintiri neplacute ? -
#182 andrei 09 January 2011 | 22:29 Read more -
#183 razesu 09 January 2011 | 22:25 andrei:
razeshul, cunoscut in lumea interlopa a bacaului si ca 4uk4a mai zice el cate ceva si face o salata bulgareasca din toate etniile si tzarile si popoarele din europa medievala...macar de ei am ce mishto sa fac.
-in afara de misto ieftin, mizerie sfertodocta si faptul ca ai reusit sa te certi cu toata lumea, ce contributie si substanta ai adus dumneata la acest site?....doar obtuzitate agresiva bazata pe frustrari si neimpliniri personale..... -
#184 Adrianis 09 January 2011 | 22:09 Unicul lucru care ţi-l înţeleg este FRUSTRAREA, pentru că ieri în PMAN s-a strigat tare LIMBA ROMÂNĂ şi nu LIMBA MOLDOVENEASCĂ, şi pentru că amândoi o ştim că nu va trece mult până ce adevărul istoric va fi reflectat şi în Constituţie.
Dar deh, ţie îţi rămâne doar să comentezi pe forumuri, să strigi în gura mare că eşti paţan maldavinesc b*** şî limba maldavinească uăi asta îi şei mai vîşhaia pravda.
Şi probabil frustrat mai eşti şi din cauza că acest proiect (moldovenii.md) a fost un eşec total, a trecut aproape jumătate de an şi aici ROMÂNII (în mare parte basarabeni) joacă fotbal cu ideologiile voastre lipsite de argumente, iar dacă îi punem pe cântar şi pe puţinii moldoveni ADEVĂRAŢI gen nicoară, atunci Andriusha, îmi pare rău, dar te anunţ că ai cam b...-o.
Somnuşor, concetăţeanul meu iubit =))
-
#185 andrei 09 January 2011 | 21:47 Read more -
#186 Adrianis 09 January 2011 | 21:04 Du-te şi te plânge lui tătuca Voronin, de la mine compasiune nu o să vezi. Iar dacă crezi că în postura de victimă o să ne înduioşezi fufleţelul te înşeli din nou, singurul lucru la care te poţi aştepta e să punem toţi câte 50 de bani să îţi cumpărăm un bilet fără întoarcere în Transnistria sau, dacă vrei tare, direct în Moscova să pupi lablele ursuleţului până o să te saturi.
-
#187 andrei 09 January 2011 | 18:12 #905
adrianis, pt moldoveni azi e sarbatoarea Limba Noastra iar faptul ca m-ai numit parasuta desi nu-mi amintesc sa fi discutat in contradictoriu cu tine in ultima vreme arata pentru a nu stiu cata oara nivelul civilizatiei romanesti.
-
#188 promoldova 31 August 2011 | 17:50 #904
Astazi e sarbatoarea Limba Noastra si de fapt fiecare poate sa aleaga sarbatoarea a carei limbi el o sarbatoreste.
Dar multi cred ca nimic nu sarbatoresc si sint la serviciu.
-
#189 Adrianis 31 August 2011 | 13:57 Pe 31 februarie, va fi sărbătorită de posol şi masonii lui imaginari, împreună cu promoldova, andrei şi alte paraşute rusofile.
-
#190 SPQR 31 August 2011 | 13:53 #903 Habar nu aveam ca azi se serbeaza limba romana....defapt nu stiam ca limba romana are o astfel de sarbatoare.
Un link care confirma spusele domnului adrianis
http://www.ziaruldebacau.ro/ziarul/2011/08/30/31-august-%E2%80%93-ziua-limbii-romane-pe-ambele-maluri-ale-prutului.html
Apropo.....la ce data e ziua limbii moldovenesti? ;)
-
#191 Adrianis 31 August 2011 | 13:46 Felicitări cu ocazia Zilei Limbii ROMÂNE!
-
#192 SPQR 31 August 2011 | 13:44 Apropo, unde e CalinRomania? Stiam ca vroia sa plece prin Moldova, probabil sa faca unirea de unul singur. Oare l-au prins "raketii"?
-
#193 SPQR 31 August 2011 | 13:41 #900 Nu face misto de el adrianis! (are pile la viitorul Guvernator Mondial)
-
#194 Adrianis 31 August 2011 | 13:02 Eu ţi-aş da ban permanent, trol amărât ce eşti :))
-
#195 posol 31 August 2011 | 12:00 Уйтаци-вэ ши гындици-вэ!
Тайный договор Властителей Мира (2011 г.).flv
-
#196 posol 30 August 2011 | 22:54 АЖУТАЦИВЭ УНУЛ ПЕ АЛТУЛ...
-
#197 posol 30 August 2011 | 18:32 -
#198 posol 29 August 2011 | 21:16 #884 Дакэ ай ридикат ынтребаря, кред кэ штий де че ау апэрут проблемеле сус нумите ши чине-й виноватул???
-
#199 lvl100 29 August 2011 | 19:50 Read more -
#200 MihaiP 28 August 2011 | 23:17 promoldova: Veacul 6-7.Eu am vorbit de veacul 9-12.Vorbitori de limba romanica au fost aici dinainte de secolul 6. Nu vad ce motiv ai avea sa crezi ca nu au luat contact cu slavii inca de la primele migratii ale slavilor spre sud.promoldova:O parte mica. Dar nu exista date ca ei ar fi influentat pe moldoveni etno-cultural. Dar la valahi chear si dinastia care a format Valahia a fost de origine cumana cit si o mare parte a familiilor boieresti, mai ales la sud.Cumania a cuprins jumatate din Moldova, deci nu o parte chiar mica.La exemplele date de Razesu mai sus as adauga toate toponimele terminate in -ui: Vaslui, Bahlui, Calmatui . S-ar parea ca prezenta cumana a lasat multe urme in sudul Moldovei.promoldova:O parte din triburile cumane se numeau vlahi,poate si denumirea aceasta a fost preluata de populatia din zona de la ei.E prima data cand aud teoria asta. Dar ce zici atunci de faptul ca moldovenii erau numiti de vecini tot "vlahi" (sau derivate ale acestui cuvant) ?