Ghindeşti este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ghindeşti, Hîrtop, Tîra, loc. st. cf. Ţîra. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Florești și la 115 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1528 locuitori. Satul Ghindești a fost menționat documentar în anul 1661.
Citeşte mai departeSubiectul discuţiei |
Statistica subiectului |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Noi, moldovenii
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#141 giulietta 06 noiembrie 2011 | 22:23 da cit stiu dumnealui este Дмитрий Латышев, создатель «Покровской усадьбы» !!! va rog ajutatim sal gasesc !!! -
#142 giulietta 06 noiembrie 2011 | 22:22 scusati.. cum pot sa gasesc дмитрий латышев ? cineva cunoscte pe el ? trebue sa vorbesc urgent cu dumnelui !!! ve rog cine lo cunoste ajutatimi... -
#143 CalinRomania 22 octombrie 2011 | 17:08 Draga lvl100, .....#950........cum sa nu.....calin_ion38@yahoo.com Nu l-am scris mai devreme,nu de alta ,dar de abia acum "m-am uitat " pe aici :))))) Binenteles este un email special creat ca sa ma inscriu pe acest site.
-
#144 lvl100 20 octombrie 2011 | 17:53 Salut Caline, poti sa-mi dai un mail de contact, ca vad ca forumul asta nu are optiune de PM, posta interna.
-
#145 CalinRomania 20 octombrie 2011 | 0:57 Si cu Biserica Catolica si influenta ei sunt foarte multe de spus.......dar si cu gotii care in mod categoric erau de neam german...........nu uita ca tocmai ei au facut ca limbile neolatine vest europene sa aiba un ad strat germanic (putem sa punem aici in considerare si francii) in timp ce limba romana are un ad strat slav........Iar Iordanes in mod clar a dorit sa dea nemului sau got un trecut glorios pe care il aveau daco-getii !!! Sunt multe de spus si trebuie sa ma duc la nani ! :)))))))
Oricum,draga ioanic,de abia astept sa vad ce parere ai in legatura cu ceea ce am scris pana acum.......Cu drag,Calin
-
#146 CalinRomania 20 octombrie 2011 | 0:47 Citeşte mai departe -
#147 CalinRomania 19 octombrie 2011 | 22:38 "Continua sa ma intereseze istoria, mai ales "petele albe" din mileniul de la războaiele dacice si pana la apariția statului Moldova."..........................................
Si pe mine ma atrage mult aceasta perioada tocmai pentru ca pune multe semne de intrebare...........Legat de "petele albe".......daca vrei sa-ti gasesc "nod in papura " :))))),
tind sa fiu de aceeasi parere cu lvl100......in sensul ca ,de exemplu anglo-saxonii o denumesc "dark age" ......"perioada intunecata".........desigur datorata lipsei de informatii detaliate precum avem in ceea ce priveste prioadele de dinainte si dupa.....Desi.......personal consider ca e ok si asa din moment ce am inteles la ce te referi.......
-
#148 CalinRomania 19 octombrie 2011 | 22:32 Citeşte mai departe -
#149 CalinRomania 19 octombrie 2011 | 22:28 Citeşte mai departe -
#150 burlakul 19 octombrie 2011 | 14:27 CalinRomania: In schimb Ucraina a cedat Moldovei circa 400-500 de metri la Dunare unde se afla portul Giurgiulesti-singura iesire a RM la DunareCit crezi ca va mai avea Moldova iesire la mare?!;) Aici multe se poate de spus...Dar trage singur concluzii...Citeste acest articol:
http://cubreacov.wordpress.com/tag/giurgiulesti/
-
#151 razesu 16 octombrie 2011 | 10:07 #942
dar vad ca a evoluat discutia si observ ca unii incearca sa ai lege pe daci de slavi...ceea ce din punctul meu de vedere este un progres....ce nu inteleg eu este de ce li se refuza acest drept si dacilor de la vest si sud de Carpati? -
#152 lvl100 15 octombrie 2011 | 0:16 Citeşte mai departe -
#153 CalinRomania 14 octombrie 2011 | 13:41 Draga ioanic.....#940........OHOHO !!! Imi place cum pui problema ! Asa da ! Exact la chestia cu ciuma ma gandeam si eu......Din pacate sunt in pauza de munca iar diseara sunt la piscina ca instructor de inot.........sper cat de curand totusi sa "boscorodim " pe aceasta tema !
-
#154 ioanic 14 octombrie 2011 | 12:42 Citeşte mai departe -
#155 CalinRomania 12 octombrie 2011 | 22:26 Intelegi,draga vados,ma dor problemele voastre,dar ,totodata noi,cei de la vest de Prut avem datoria morala in primul rand sa va respectam deciziile.Deci,doriti sa fiti independenti ? Sa va ajute Bunul Dumnezeu ! Doar ca..........eu unul,nu prea intrezaresc un viitor prea bun.....al vostru asa cum sunteti acum.....sper sa ma insel.......
-
#156 CalinRomania 12 octombrie 2011 | 22:21 Citeşte mai departe -
#157 CalinRomania 12 octombrie 2011 | 21:53 Da draga vados.....mai sunt pe aici..........Sti ce se intampla ? Depinde in ce sens te referi..........Daca vrei sa o luam "pe bune" .....in mod sigur nu este corect.......deoarece Moldova are dreptul istoric la intreg teritoriul pana la Marea Neagra iar in nord inclusiv Bucovina de Nord.Acum ce sa-ti spun ? Care Moldova.........Principatul Moldovei devenit astazi parte integranta a Romaniei ? Sau Republica Moldova ? In opinia mea asta nu conteaza. Din pacate R.Moldova-asa cum este ........e rau........fara resurse ,fara iesire la Mare ........prinsa intre Romania si Ucraina.........Am inteles ca Ucraina a santajat oarecum R.Moldova in acest schimb ,amenintand ca va solicita tuturor cetatenilor R.Moldova care ii vor trece granita sa arate 1600 de dolari......sume de care ,majoritatea cetatenilor R.M desigur nu dispun...........in timp ce reciproca nu ar fi avut acelasi efect deoarece cetatenii ucrainieni care intra in R.Moldova sunt foarte putini.....
-
#158 vados 12 octombrie 2011 | 9:14 Salut Calin mai esti pe aici? Nu e echitabil fiindca tot tarmul de la sud era al Republicii Moldova. -
#159 CalinRomania 09 octombrie 2011 | 21:48 Citeşte mai departe -
#160 burlakul 08 octombrie 2011 | 7:47 Salut tuturor!Calin,ma bucur ca ai avut o calatorie placuta...
P.S.Calin, la mine totu-i in regula...is viu,inca-s viu...;).