04 february 2024, 15:00 Culture views 686
Xenia Balteanco din Chișinău, o poveste impresionantă despre pasiune și determinare
04 february 2024, 15:00 Culture views 686

Xenia Balteanco din Chișinău, o poveste impresionantă despre pasiune și determinare

Xenia este o elevă de clasa a treia la prestigiosul Liceul Spaniol “Miguel de Cervantes Saavedra” din Chișinău care a reușit să cucerească juriul de la un concurs de talente din România.

Pentru ea, școala nu este doar un loc de învățare, ci și un spațiu unde se simte ca acasă, un loc de relaxare.

​Crescută alături de doi frați mai mari, Xenia a dezvoltat o afinitate pentru lucrurile adesea asociate cu băieții. A fost fascinată de mașini, a îndrăgit Lego, a preferat hainele sportive și a fost atrasă de fotbal, visul ei fiind acela de a deveni fotbalistă, notează Noi.md cu referire la protv.

Totuși, la vîrsta de 5 ani, Xenia și fratele ei mai mare, Nichita, au descoperit o nouă pasiune: breakdance-ul. În timp ce se jucau prin casă, au realizat că pot imita mișcările de breakdance pe care le-au văzut pe YouTube. De atunci, Xenia a fost captivată de aceste mișcări și a început să-și exprime dorința de a dansa așa cum vede în videoclipuri.

A fost o provocare pentru Xenia să fie acceptată în grupul de dans, fiind singura fată și cea mai mică dintre toți. Cu toate acestea, la vîrsta de 9 ani, cu un program de antrenament intens de șapte zile pe săptămînă, Xenia face ceea ce îi place cel mai mult, susținută necondiționat de familia ei.

În timpul liber, Xenia joacă fotbal cu prietenii în curte sau se retrage în liniștea casei pentru a construi Lego.

Povestea Xeniei este o sursă de inspirație, demonstrînd că pasiunea, determinarea și sprijinul familiei pot duce la realizarea visurilor.

„Ce faci tu acolo nu este de nivelul unei fetițe de vîrsta ta, este de nivelul unui dansator profesionist. Un compliment adevărat din partea mea este că fețele pe care tu le faci în timpul dansului ajută foarte mult”, a spus Dragoș Bucur.

„Ești deosebit de talentată și de muncitoare”, a spus Andra.

Source: noi.md

Keywords:

breakdance , Chisinau , concurs

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1479
Populația:
2171 locuitori

Grozeşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Grozeşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Nisporeni și la 84 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2171 de oameni. Satul Grozești a fost menționat documentar în anul 1479.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.