04 november 2024, 12:00 Moldovan reality views 841
Sandu: Discuțiile despre unire au fost mereu pentru a speria oamenii
04 november 2024, 12:00 Moldovan reality views 841

Sandu: Discuțiile despre unire au fost mereu pentru a speria oamenii

Discuțiile despre unire au fost mereu generate pentru a speria oamenii, afirmă Maia Sandu.

Președinta a făcut declarația într-un interviu acordat pentru Nokta, menționînd că subiectele din spațiul public ar trebui să fie axate pe subiecte mai importante, transmite realitatea.

În opinia președintei, investitorii se sperie și nu vin în Moldova, cînd citesc că actori politici din Găgăuzia vor să destabilizeze Moldova. Totodată, Sandu a declarat că România ajută Republica Moldova, inclusiv locuitorii autonomiei.

„A fost mereu o discuție pentru a speria oamenii. Spuneau cînd abia am venit la putere, că mîine va fi unirea. sîntem țară democratică. Doar poporul poate decide. Restul sînt doar discuții. În loc să vorbim ce facem ca oamenii în Găgăuzia să știe limba, ca limba găgăuză să nu dispară, să nu dispară cultura, cum să îmbunătățim economia (…)”, a declarat Sandu.

În același timp, șefa statului a punctat că România este un stat pașnic. Președinta s-a referit în cadrul interviului și la vizitele oficialilor de la Comrat la Moscova, punctînd că astfel aceștia ar demonstra că susțin războiul din Ucraina.

Amintim, recent premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că „crede în continuare în unirea între Republica Moldova și România”, fie că va avea loc în interiorul UE, fie pe altă cale.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1775
Populația:
879 locuitori

Albina este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mereni, Albina și Fetiţa. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Cimișlia și la 55 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 879 de oameni. Satul Albina a fost menționat documentar în anul 1775.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.