16 april 2024, 14:30 Moldovan reality views 770
Pensionarii au nevoie de o indexare mai mare pentru a face față prețurilor mari - sondaj
16 april 2024, 14:30 Moldovan reality views 770

Pensionarii au nevoie de o indexare mai mare pentru a face față prețurilor mari - sondaj

Pensionarii au nevoie de o indexare a pensiei mai mare pentru a face față prețurilor mari, cel puțin asta arată datele unui sondat de opinie realizat în rîndul cititorilor Noi.md

Cititorii noștri au fost îndemnați să răspundă la următoarea întrebare: Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6%

Astel, potrivit răspunsurilor oferite, 83% din respondenți au spus că pensionarii au nevoie de o indexare mai mare pentru a face față prețurilor mari, 9,5% din cei care au participat la sondajul Noi.md au spus că indexarea este una insuficientă și nu îmbunătățește substanțial nivelul de trai al pensionarilor.

Totodată, 6,8% din respondenți cred că indexarea din 1 aprilie reprezintă un prim pas bun, ar trebui și alte măsuri de sprijin pentru pensionari, iar 0,7% au spus că nu cunosc despre indexare 13 (0.7%)

De menționat că la sondaj au participat 1776 de persoane.

La același sondaj au participat și cititorii Noi.md din Viber.

Astfel, 82% din respondenți au spus că pensionarii au nevoie de o indexare mai mare pentru a face față prețurilor mari, 14% că indexarea de 6% reprezintă un prim pas bun, dar ar trebui și alte măsuri de sprijin, 2% cred că indexarea de 6% este una insuficientă și nu îmbunătățește substanțial nivelul de trai al pensionarilor, tot 2% au spus că nu cunosc despre indexare.

Source: noi.md

Keywords:

pensionarii , indexare , prețuri

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1814
Populația:
14 locuitori

Valea este un sat din cadrul comunei Cremenciug, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Soroca și la 184 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 14 oameni. Satul Valea a fost menționat documentar în anul 1814.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.