18 april 2024, 11:00 Moldovan reality views 655
Guvernul a aprobat. Încă o țară va recunoaște permisele de conducere eliberate în Moldova
18 april 2024, 11:00 Moldovan reality views 655

Guvernul a aprobat. Încă o țară va recunoaște permisele de conducere eliberate în Moldova

Moldova și Israel își vor recunoaște reciproc permisele de conducere. Guvernul a aprobat ieri, 17 aprilie, acordul semnat de ambasadorul Roitman și responsabilii administrației de la Tel Aviv și urmează să îl prezinte spre informare Parlamentului, notează Noi.md.

Hotărîrea va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial. Prin intermediul documentului, autoritățile din Moldova și Israel își propun să faciliteze traficul internațional între cele două state.

„Acordul respectiv are în calitate de obiectiv extinderea relațiilor de prietenie existente între Părți în domeniul recunoașterii reciproce a permiselor de conducere. Scopul este facilitarea traficului rutier în cele două state, ținînd cont de faptul că acestea sînt Părți la Convenția privind traficul rutier din 8 noiembrie 1968 și intenționează să asigure recunoașterea reciprocă și să faciliteze conversiunea permiselor de conducere eliberate în Republica Moldova și în Statul Israel”, se arată în document.

Acordul a fost semnat în martie 2024, de către ambasadorul moldovean la Tel Aviv Alex Roitman și ministrul Transporturilor și Siguranței Rutiere al Statului Israel, Miri Regev.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
951 locuitori

Paustova este un sat din cadrul comunei Lipnic, raionul Ocniţa. Satul se află la distanța de 3 km de orașul Ocnița și la 246 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 951 de oameni. Satul Paustova afost menționat documentar în anul 1437.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.