28 april 2024, 13:00 Moldovan reality views 947
Igor Dodon:
28 april 2024, 13:00 Moldovan reality views 947

Igor Dodon: "Majoritatea cetățenilor din Moldova nu au o altă limbă decît cea moldovenească"

Președintele Partidului Socialiștilor și fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat că o altă limbă și altă istorie, decît limba moldovenească și istoria Moldovei, pentru el nu a fost, nu este și nu va fi niciodată și că aceasta nu este doar opinia sa, ci și a majorității cetățenilor din Moldova.

”Fenomenele, pe care le observăm în ultimul timp, inclusiv cele lingvistice, sunt temporare. Sunt convins, că odată cu schimbarea puterii în țara noastră, totul se va întoarce la normalitate”, a subliniat el.

Vă reamintim că informații ample despre istoria Moldovei puteți găsi pe site-ul moldovenii.md. Tot acolo, în secțiunea "Noi, moldovenii", există informații despre limba moldovenească și de ce nu sîntem români.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1803
Populația:
1295 locuitori

Voloviţa este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Voloviţa și Alexandru cel Bun. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Soroca și la 149 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1295 de oameni. Satul Volovița a fost menționat documentar în anul 1803.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.