Go to section: History
05 march 2017, 11:15 History views 52143
Au fost găsite rămășițele unui ocean antic
05 march 2017, 11:15 History views 52143

Au fost găsite rămășițele unui ocean antic

Vechile lacuri depistate constituie o descoperire foarte importantă, deoarece ne vorbesc despre originea vieții și procesul de evoluție de pe Pămînt.

Oamenii de știință au descoperit în provincia canadiană Ontario un lac, a cărui compoziție este identică cu cea a unui ocean vechi, care a existat cu peste două miliarde de ani în urmă, transmite Nature.com.

După cum s-a menționat, oceanele antice de pe Pămînt erau bogate în fier, cu un conținut scăzut de sulf. Studiind compoziția apei, cercetătorii au remarcat că, în ciuda faptului că apa este amestecată în mod constant, bacteriile și elementele chimice rămîn practic neschimbate. Mai mult decît atît, acest fenomen este observat și la adîncime.

În unele lacurile savanții au depistat în apa fără oxigen bacterii speciale Methylococcaceae, care se hrănesc cu carbon și metan. Ei au observat că o astfel de compoziție poate fi o trăsătură comună a sistemelor similare ale unui ocean din era arhaică care a existat acum 4 miliarde de ani. Mai mult, oamenii de știință au descoperit fier în apa, ceea ce a dus la procesele de oxidare.

Source: portal-ro.com

Keywords:

ocean , descoperire , Canada

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1230 locuitori

Zăbriceni este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Zăbriceni și Oneşti. Satul Zăbriceni este situat la o distanță de 16 km  de orașul Edineţ, la 14 km de stația de cale ferată Brătușeni și  la 218 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 1230 de oameni. Prima atestare documentară a satului Zăbriceni (cu denumirea Zubriceni) din ținutul Hotin, datează din 17 aprilie 1429. 

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.