Go to section: History
15 december 2017, 11:45 History views 6942
Suportul acordat pentru păstrarea steagului Ștefan cel Mare a ajuns la Mănăstirea Zografu (Foto, Video)
15 december 2017, 11:45 History views 6942

Suportul acordat pentru păstrarea steagului Ștefan cel Mare a ajuns la Mănăstirea Zografu (Foto, Video)

Containerul de sticlă pentru păstrarea în condiții adecvate a steagului de luptă al lui Ștefan Cel Mare a ajuns la Mănăstirea Zografu.

Darul a fost oferit de președintele țării.

În această vară, Igor Dodon a vizitat Mănăstirea Zografu și atunci el a spus că va confecționa un suport în care să fie păstrat și ținut la loc de cinste acest simbol al neamului nostru.

Șeful statului a constatat că relicva istorică are nevoie de condiții de păstrare speciale.

Steagul lui Ștefan cel Mare și Sfînt este unul dintre cele mai valoroase obiecte istorice rămase pînă în prezent de la domnitorul moldovean fiind cusut cu fire de aur și argint. Pe o parte a steagului este înfățișat Sfîntul Mare Mucenic Gheorghe călare pe cal alb, omorînd cu suliţa un balaur, iar pe revers este redat botezul lui Iisus Hristos.

Steagul respectiv reprezintă vitejia, credința şi simbolul victoriei neamului nostru în luptele cu dușmanii. Aceste calități trebuie transmise din generație în generație, la fel ca și acest drapel.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1619
Populația:
1808 locuitori

Cucuruzeni este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ocniţa-Răzeşi și Cucuruzeni. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Orhei și la 65 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1808 oameni. Satul Cucuruzeni a fost menționat documentar în anul 1619.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.