Go to section: History
14 october 2015, 11:35 History views 39917
14 october 2015, 11:35 History views 39917

Faraonii egipteni aveau elicoptere?


Foto: antena3.ro

Există numeroase legende conform cărora piramidele din Egipt ar aduce cu ele blestem celor care ar intra cu gînduri necurate în interiorul lor şi mii de oameni cred aceste superstiţii, iar desenele realizate în interiorul unei piramide construite în 1300 î.Hr le întăresc aceste convingeri, potrivit antena3.ro.

Oamenii de ştiinţă au descoperit pe pereţii piramidei din Abydos mai multe sculpturi în piatră care înfăţişează maşinării moderne, precum elicoptere, avioane sau submarine.

În interiorul templului realizat de faraonul Seti I şi de fiul său Ramses al II-lea se găsesc mai multe astfel de desene pe care oamenii de ştiinţă nu le pot explica decît prin nişte supoziţii.

Aceştia cred că maşinăriile sculptate în piatră, alături de alte hieroglife nedescifrate pînă acum, sînt de fapt nişte greşeli. Cei care au construit templul au rescris mesajul lor peste nişte desene deja existente în piatră, ajungîndu-se la formele acestea.

Keywords:

istoria , Egipt , piramida

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
656 locuitori

Ivanovca este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Frasin, Costești și Ivanovca. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Hîncești și la 76 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 656 de oameni. Satul Ivanovca a fost întemeiat în anul 1909.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.