Go to section: Culture
06 november 2014, 16:15 Culture views 7502
06 november 2014, 16:15 Culture views 7502

O expoziţie de carte ortodoxă a fost inaugurată la Biblioteca Naţională


Foto: moldpres.md

O expoziţie de carte ortodoxă a fost inaugurată la Biblioteca Naţională din capitală, informează MOLDPRES.

Părintele Savatie Baştovoi a precizat jurnaliştilor că expoziţia cuprinde cîteva sute de titluri de carte, editate în România şi Republica Moldova. Între acestea sînt şi cărţi ortodoxe rare, care datează din secolele 17-19, dar şi o carte catolică de rugăciuni.

Expoziţia este cu vînzare şi are loc în contextul Festivalului "Zilele Cărţii Ortodoxe". Evenimentul este organizat de Mitropolia Moldovei în perioada 9-10 iunie.

În cadrul festivalului ieri Mitropolia Moldovei a făcut donaţii de carte ortodoxă Bibliotecii Municipale "B. P. Hasdeu" şi Liceului Academic Român-Englez "Mircea Eliade" din Chişinău.

"Am organizat acest festival deoarece bibliotecile din ţară duc lipsă de carte ortodoxă. Totodată, e nevoie să revenim la cărţile de bază ale ortodoxiei. Atunci cînd un creştin se află într-o polemică cu reprezentantul unei biserici, el trebuie să aibă argumente despre religia ortodoxă, care are peste 2 mii de ani", a spus părintele Savatie Baştovoi.

Tot astăzi, în cadrul Festivalului "Zilele Cărţii Ortodoxe", la Biblioteca Naţională a fost lansată cartea de eseuri "Golgota Bisericii", autor - arhimandritul Augustin Zaborosciuc de la Mănăstirea Curchi, raionul Orhei.

Expoziţia cu vînzare de carte ortodoxă va fi deschisă publicului la Biblioteca Naţională pe parcursul zilei de astăzi, iar expoziţia de carte rară ortodoxă - pînă vineri.

Source: moldpres.md

Keywords:

expoziție , carte , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1915
Populația:
343 locuitori

Poiana este un sat din cadrul comunei Hincăuţi, raionul Edineţ. Satul este situat la o distanţă de 22 km de orașul Edineț și la 22 km de stația de cale ferată Rediul Mare. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 343 de oameni. Satul Poiana a fost întemeiat în anul 1915. La 1 km spre nord de satul Poiana se află parcul Hincăuți, fondat la începutul secolului XX, pe o suprafață de 27 ha.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.