Go to section: Culture
11 july 2015, 11:50 Culture views 6191
Expoziţia aniversară a pictorului V. Palamarciuc
11 july 2015, 11:50 Culture views 6191

Expoziţia aniversară a pictorului V. Palamarciuc

O expoziţie aniversară de pictură şi grafică a artistului plastic Vladimir Palamarciuc a fost inaugurată ieri la Centrul "Constantin Brâncuşi" din capitală. Expoziția va fi deschisă publicului pînă la 22 noiembrie.

Criticul de artă Tudor Braga a menţionat la vernisare că Vladimir Palamarciuc "este un artist care explorează la maximum posibilităţile culorilor. S-a afirmat în pictura de şevalet monumentală şi grafică. Majoritatea lucrărilor sale sînt realizate în stil abstract, cu un colorit preponderent cald, care ne aminteşte de covoarele noastre moldoveneşti. Aceasta este o dovadă că artistul se inspiră din arta populară".

Prezent la inaugurare, Gheorghe Postică, viceministru al Culturii, a spus că "Vladimir Palamarciuc este un artist care ştie să îmbine tradiţia cu modernitatea, creînd tablouri foarte interesante şi originale".

Originar din Ucraina, Vladimir Palamarciuc a devenit membru al Uniunii Artiştilor Plastici din Republica Moldova în anul 1983. Artistul, care în iunie curent a împlinit 70 de ani, a avut expoziţii reprezentative în Uzbekistan, Afganistan, Germania, România, Rusia, Franţa şi Italia. În anul 1992, a obţinut Premiul Mare şi Premiul Simpatia Publicului la Salonul Internaţional "de Beau Regard" din Franţa, iar în anul 2006 - Premiul Uniunii Artiştilor Plastici din România.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

Chisinau , pictor , expoziție

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
370 locuitori

Sagaidac este un sat din cadrul comunei Bălţata, raionul Criuleni. Satul este situat la o distanţă de 23 km de oraşul Criuleni şi la 31 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 370 de oameni. Satul Sagaidac a fost întemeiat în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.