Go to section: Culture
15 january 2016, 11:03 Culture views 5264
Expoziţia autorului portretului lui Putin, deschisă la Chișinău
15 january 2016, 11:03 Culture views 5264

Expoziţia autorului portretului lui Putin, deschisă la Chișinău

Membrul Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova, Mark Verlan, care a pictat şi vîndut două portrete ale preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, a deschis la Chişinău expoziţia "Antibani".

Pictorul a desenat cîteva sute de copii ale bancnotelor diferitor ţări cu subtext comic. Spre exemplu, pe bancnotele de 100 de dolari SUA, preşedintele american Benjamin Franklin este ilustrat cu nasul roşu şi căciulă de Moş Crăciun. Iar pe bancnotele din timpul Uniunii Sovietice, Vladimir Lenin este ilustrat ca o parodie a lui Santa Klaus.

"Înţeleg foarte bine valoarea banilor. Din păcate, pentru mulţi ei devin scopul principal în viaţă. Pentru bani oamenii sînt gata la orice, inclusiv la infracţiuni. Dar în opinia mea, banii sînt doar o modalitate de a face viaţa mai comodă. Este de dorit să fie mulţi, dar trebuie să-i privim simplu, cu umor", a spus Verlan la prezentarea expoziţiei.

El a informat că continuă să lucreze asupra seriei de portrete ale lui Putin.

"Ultima lucrare a fost realizată în stil clasic – pe pînză. Aceasta îşi aşteaptă cumpărătorul", a spus Verlan.

Expoziţia "Antibani" va dura o săptămînă şi este vernisată pe adresa: Chişinău, strada Şciusev, 75.

Source: www.infotag.md

Keywords:

expoziție , arta

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1453
Populația:
921 locuitori

Ghioltosu este un sat din cadrul comunei Ţiganca, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Cantemir și la 132 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 921 de oameni. Satul Ghioltosu a fost menționat documentar în anul 1453.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.