Go to section: Culture
09 october 2016, 09:40 Culture views 5502
Festivalului etniilor revine în Grădina publică „Ştefan cel Mare”
09 october 2016, 09:40 Culture views 5502

Festivalului etniilor revine în Grădina publică „Ştefan cel Mare”

După pauză de un an, pe 18 septembrie la Chişinău va fi organizată cea de-a XV-a ediţie a Festivalului Etniilor, cu genericul: „Unitate prin diversitate". Evenimentul va aduna în Grădina publică „Ştefan cel Mare" peste o sută de organizaţii etnoculturale, care îşi vor prezenta cultura şi tradiţiile.

Solicitată de IPN, şefa interimară a Direcţiei social-umanitară şi relaţii interetnice, Cristina Aparatu, care este şi preşedinta festivalului, a declarat că ziua va începe cu depuneri de flori, la ora 09.30. Ceremonia de inaugurare va avea loc în Scuarul Europei, la ora 10.00, iar festivalul propriu-zis va începe la ora 10.30.

Organizaţiile etnoculturale vor prezenta în Grădina publică „Ştefan cel Mare" expoziţii de carte, lucrări artizanale, ateliere. La fel, vor fi expoziţii de bucate tradiţionale. Reprezentanţii etniilor vor prezenta scenete, cîntece, dansuri care îi reprezintă.

Festivalul etniilor se organizează în mod tradiţional în a treia duminică a lunii septembrie, începînd cu anul 2000. În anul trecut Consiliul coordonator al organizaţiilor etnoculturale din cadrul Biroului Relaţii Interetnice a decis să amâne festivalul Etniilor din cauza protestelor din Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Source: ipn.md

Keywords:

Festival , eveniment , parc

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1644
Populația:
747 locuitori

Hîrjauca este un sat și comună în raionul Călărași. Din componenţa comunei fac parte patru localităţi: Leordoaia, Hîrjauca, Mîndra, Palanca. Satul Hîrjauca se află la o distanță de 25 km de orașul Călărași și la 71 km de Chișinău. Localitatea este situată într-o zonă colinară din inima Codrilor și este una din principalele stațiuni balneologice din Republica Moldova. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 747 de oameni. Prima menţiune documentară a satului Hîrjauca datează din anul 1644.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.