Go to section: Culture
28 october 2013, 16:43 Culture views 8486
28 october 2013, 16:43 Culture views 8486

Cultura şi civilizaţia egipteană prezentate într-o expoziţie la Chişinău


Foto: moldpres.md

La Biblioteca Naţională a Republicii Moldova a fost inaugurată astăzi expoziţia documentară dedicată culturii şi civilizaţiei egiptene cu genericul „Misterele Egiptului antic". Evenimentul este organizat de Asociaţia Culturală „Noua Acropolă", transmite MOLDPRES.

Potrivit Irinei Ivăncescu, director al Asociaţiei Culturale „Noua Acropolă" din Chişinău, expoziţia face parte dintr-un proiect cultural-educativ al cărui scop principal este reafirmarea valorilor înalte care au dat naştere uimitoarelor opere de artă egiptene. Un al doilea deziderat este de a transmite aceste valori către generaţia tînără, dar şi către publicul interesat de civilizaţia şi cultura Egiptului.

Expoziţia cuprinde planşe documentare, fotografii, reproduceri arheologice egiptene.

"În Egipt a fost descoperit mormîntul primului bibliotecar din lume. Cultura acestei ţări este cunoscută în întreaga lume", a afirmat directorul BNRM, Alexe Rău.

Scriitorul Leo Butnaru a constatat că, de fapt, cultura egipteană a întemeiat o lume. „Egiptul există în noi. El poate fi comparat cu o casă a universului", a menţionat el.

Pe parcursul lunii viitoare, la BNRM vor fi proiectate filme despre Egiptul antic, realizate de către Organizaţia Internaţională „Noua Acropolă". De asemenea, vor fi organizate conferinţe despre istorie, cultură, psihologie şi civilizaţie.

Expoziţia poate fi vizionată pînă la 25 noiembrie.

Source: moldpres.md

Keywords:

Chisinau , expoziție , Egipt

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
322 locuitori

Crăciun este un sat din cadrul comunei Lingura, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Cantemir și la 135 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 322 de oameni. Satul Crăciun a fost înființat în anul 1911.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.