Go to section: Cuisine
01 march 2016, 11:31 Cuisine views 6233
Programul „Wine Friendly” promovează cultura vinului în restaurante
01 march 2016, 11:31 Cuisine views 6233

Programul „Wine Friendly” promovează cultura vinului în restaurante

Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), cu susținerea partenerului său strategic, Proiectul de Competitivitate al USAID, a inițiat programul „Wine Friendly", În scopul de a crește consumul de vinuri autohtone și de a îmbunătăți calitatea serviciului de vinuri în restaurantele din țară. Prima campanie din cadrul acestui program s-a desfășurat în perioada 8-20 decembrie 2015, informează NOI.md.

Ediția de iarnă a programului „Wine Friendly" a cuprins degustări ghidate de somelieri pentru clienții restaurantelor, oferte speciale și prețuri reduse pentru vinurile autohtone, dar și traininguri pentru angajații restaurantelor privind servirea profesionistă a vinului. Organizatorii își propun să susțină și să promoveze restaurantele acreditate „Wine Friendly", adică „amici ai vinului", prin campanii de PR, evenimente de fidelizare a consumatorilor, dar și prin acordare de premii și accesorii necesare servirii vinului.

Directorul Oficiului Național al Viei și Vinului, Dumitru Munteanu, și-a exprimat speranța că, prin intensificarea colaborării dintre vinificatori și restaurante, programul „Wine Friendly" va contribui semnificativ la promovarea culturii vinului, va spori consumul de vinuri de calitate pe piața HoReCa și va stimula o reevaluare a atitudinii managerilor și proprietarilor de restaurante față de vinul autohton.

„În plus, fiind vorba despre un concept accesibil și prietenos publicului, dorim să atragem noi amici ai vinului, astfel sporind și numărul de oaspeți ai localurilor acreditate în program. Acesta este doar primul pas. Ne propunem ca în luna februarie 2016 să acredităm un alt grup de restaurante, pentru a oferi atît concetățenilor noștri, cît și turiștilor, garanția unei experiențe culturale și gustative de excepție", a specificat Munteanu.

Restaurantele doritoare să participe la programul „Wine Friendly" sînt evaluate de o comisie de experți compusă din sommelieri locali și europeni, din specialiști în domeniul HoReCa și producători de vinuri. Localurilor selectate li se conferă acreditarea „Wine Friendly", al cărui simbol este aplicat la intrare și în interiorul restaurantului. Alegînd un local acreditat, vizitatorii vor beneficia de deservire profesionistă a vinului, de o ofertă generoasă de vinuri autohtone, dar și de bucate asociate corect cu băuturile enumerate în meniu.

Cele 12 restaurante care au primit deja acreditarea „Wine Friendly" sînt: „Pani Pit", „Codru", „Oliva" Rîșcani, „Kiku", „Propaganda", „Buffalo", „Pegas", „UpTown", „Qbar", „Gastrobar", „Vatra Neamului" și „My Cafe". Logoul „Wine Friendly" aplicat la intrarea în localuri reconfirmă nivelul înalt de calitate al servirii vinului, deținerea unui asortiment larg de vinuri autohtone, o atmosferă prietenoasă, oferte speciale și evenimente de promovare a culturii consumului vinului de calitate.

Source: www.noi.md

Keywords:

vin , restaurant

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1431
Populația:
2073 locuitori

Şofrîncani este un sat şi comună din raionul Edineţ. Satul este situat la o distanță de 23 km de oraşul Edineţ și la 200 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2073 de oameni. Prima atestare a satului Șofrîncani din ținutul Hotin datează din 15 iunie 1431.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.