Go to section: Cuisine
04 october 2016, 14:10 Cuisine views 4106
Diana Arbenina le va pregăti copiilor mămăligă
04 october 2016, 14:10 Cuisine views 4106

Diana Arbenina le va pregăti copiilor mămăligă

Cunoscuta cîntăreață, care a fost recent într-un turneu la Chișinău și Bălți, îi va familiariza pe copiii săi, Marta și Artiom, cu bucătăria națională moldovenească.

Solista formației rusești rock"Nocinîie snaiperî" Diana Arbenina le-a promis copiilor săi că le va pregăti terciul moldovenesc - mămăliga.

Acest lucru cîntăreața l-a declarat, marți, la o emisiune de la unul din posturile radio rusești.

În timpul unui turneu prin Moldova, pe care l-a avut pe 11-12 martie, Arbenina a primit un cadou neobișnuit: o carte cu rețete de bucate naționale moldovenești, un ceaun și o lingura de lemn pentru a pregătirea mămăligii – un fel de mîncare tradițional moldovenesc, inclus de revista "Caucazul Business Week" într-un clasament al celor mai gustoase mîncăruri din lume. Suvenirul a fost ales nu

întîmplător. Cert este că cîntăreața a recunoscut în repetate rînduri că îi place să le pregătească gemenilor săi de șase ani, Marta și Artiom, diferite tipuri de terciuri.

"Nu pot să mint, nu am reușit încă să-i familiarizez pe copii cu acest fel de mîncare, deoarece turul nostru continuă și eu nu sînt, practic, acasă. Într-adevăr am primit în dar o oală și o lingură de lemn. Totul e întreg și se află în siguranță la mine acasă. Imediat ce voi avea un week-end liber o să prepar terciul, pentru că într-adevăr îmi place să pregătesc terciuri și să le fac de mîncare copiilor. Ei vor gusta neapărat mămăliga", a spus Arbenina.

Formația rusească "Nocinîie snaiperî" și solista acesteia Diana Arbenina - primii artiștii străini care au făcut un mini-turneu prin Moldova, vizitînd Chișinăul și Bălțiul cu noul său program concertistic "Vîjivut toliko vliublennîie". În al doilea oraș înainte de concert pe scena teatrului local, Diana Arbenina a avut, de asemenea, o întîlnire de creație și a discutat cu studenții Universității de Stat "Alecu Russo" de la Bălți.

Source: ru.sputnik.md

Keywords:

mamaliga

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1895
Populația:
453 locuitori

Alexandrovca este un sat din cadrul comunei Trifăneşti, raionul Floreşti. Satul este situat pe malul stîng al rîului Căinari, la distanța de 20 km de oraşul Floreşti și la 129 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 453 de oameni. Satul Alexandrovca a fost înființat în anul 1895.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.