Go to section: Cuisine
13 march 2013, 15:12 Cuisine views 8475
13 march 2013, 15:12 Cuisine views 8475

Moldovenii – maeștri la preparat sushi

Opt echipe din Belgia, Singapore, Suedia, România, Ucraina, Uruguay, Statele Unite, dar şi Republica Moldova au pregătit aproape 2000 de role de sushi, numite nigiri. Bucatele sînt făcute, de obicei, din orez şi acoperite cu o felie de peşte crud. Reprezentantul Republicii Moldova, bucătarul-șef Alexandru Tkaciuk, a preparat un simplu nigiri sushi, înlocuind felia de pește cu cea de carne de rață sălbatică, pe care a prăjit-o.

Concurenţii au trebuit să facă faţă celor 4 runde ale competiţiei, după care juriul şi publicul au desemnat cîştigătorul. Cît de bizar n-ar suna, dar acesta a fost un bucătar din Suedia. El a combinat spuma de dovleac cu somonul scandinav.

Organizatorii au declarat că scopul evenimentului a fost de a le demonstra vizitatorilor că sushi, deşi este o mîncare tradiţională niponă, poate lăsa loc imaginaţiei şi creativităţii maeştrilor bucătari din întreaga lume.

Istoria acestui fel de mîncare, savurat de milioane de oameni din toată lumea, a început în urmă cu două secole, cînd locuitorii capitalei japoneze, mereu grăbiţi, preferau să mănînce peşte crud cu orez. Şi astfel nu pierdeau timp pentru pregătirea bucatelor, scrie prime.md.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1949
Populația:
336 locuitori

Floreni este un sat din cadrul comunei Sculeni, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Ungheni și la 127 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 336 de oameni. Satul Floreni a fost înființat în anul 1949.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.