Go to section: Cinema
11 october 2016, 10:05 Cinema views 5940
Festivalul Școlilor de Film „ClassFest”, la Chișinău
11 october 2016, 10:05 Cinema views 5940

Festivalul Școlilor de Film „ClassFest”, la Chișinău

Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice organizează, în perioada 21-26 noiembrie, o nouă ediție a Festivalului Internațional al Școlilor de Film „ClassFest".

Festivalul se află la cea de-a VI-a ediție și este o acțiune de promovare a valorilor artei contemporane, de menținere și dezvoltare a dialogului intercultural și schimbului de experiență între școlile de film, de încurajare a tinerilor artiști, oferindu-le astfel posibilitatea de a-și prezenta cele mai bune producții artistice.

Gazda ediției curente este Cinematograful „Odeon". În această perioadă, spectatorii vor avea posibilitatea să vizioneze filme de diferite genuri, formule estetice și stilistică. Autorii peliculelor sînt studenți la Universitatea de Stat de Teatru și Film „ȘotaRustaveli (TAFU), Tbilisi, Georgia; Academia de Film și Televiziune din Berlin, Germania; Școala Națională de Film, Televiziune și Teatru, Lodz, Polonia, Universitatea Națională de Teatru, Film și TV „KarpenkoKarîi", Kiev, Ucraina; Universitatea de Arte Plastice din Roma, Italia, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografie „I.L. Caragiale", București, România; Școala pentru Film Independent „FriedlKubelka", Viena, Austria; Academia Națională de Arte, Minsk, Belarus și Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, Chișinău, Moldova.

Filmele abordează teme sociale, contradicții politice, subiecte ce vizează situația și condiția existenței omului în societatea actuală.

Vizitatorii Festivalului vor participa la o serie de ateliere de creație susținute de către regizori, compozitori, actori, scenariști internaționali. La fel, pe parcursul desfășurării Festivalului va fi vernisată și o expoziție de fotografii tematice. Nu vor lipsi nici recitalurile muzicale.

Source: www.noi.md

Keywords:

Festival , scoala , film

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1712
Populația:
2581 locuitori

Caracui este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Caracui este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Hîncești și la 53 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2581 de oameni. Satul Caracui a fost menționat documentar în anul 1712.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.