Go to section: Holidays and customs
05 june 2022, 14:30 The 9 of May views 2903
Maia Sandu a vizitat-o pe ultima supraviețuitoare din Moldova a asediului Leningradului
Photo: https://www.facebook.com/maia.sandu
05 june 2022, 14:30 The 9 of May views 2903

Maia Sandu a vizitat-o pe ultima supraviețuitoare din Moldova a asediului Leningradului

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a vizitat-o astăzi, înainte de 9 mai, pe veterana Evghenia Pancișchina pentru a-i mulțumi pentru viețile salvate în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, informează Noi.md.

Doamna Evghenia Pancișchina va împlini, în septembrie, 100 de ani și este ultima supraviețuitoare din Moldova a asediului Leningradului.

S-a născut la Chișinău, a absolvit Liceul de fete „Regina Maria”, iar după Școala medicală a plecat pe front, unde a tratat ostașii răniți într-un spital de lîngă Leningrad. După război, a lucrat ca soră medicală la Maternitatea nr. 2 din Chișinău și la Centrul Mamei și Copilului. Sute de familii din Moldova o cunosc și o respectă. Are doi copii, nepoți și strănepoți.

Șefa statului i-a dorit sănătate și putere, pentru a se bucura alături de cei dragi de soare și un cer senin și pașnic.

 

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
1883 locuitori

Svetlîi este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Alexeevca și Svetlîi. Localitatea se află la distanța de 30 km de municipiul Comrat și la 134 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1883 de oameni. Satul Svetlîi a fost menționat documentar în anul 1913 cu denumirea Denevița Nouă.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.