Go to section: Holidays and customs
09 may 2013, 14:55 Holidays and customs views 12981
09 may 2013, 14:55 Holidays and customs views 12981

În R. Moldova va avea loc Festivalul Strugurelui

În premieră, în Republica Moldova va avea loc un Festival al Strugurelui. Evenimentul se va desfăşura duminică, 8 septembrie, la Cimişlia, informează MOLDPRES.

Festivalul va fi organizat de Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, administraţia raionului Cimişlia şi Asociaţia Producătorilor şi Exportatorilor Strugurilor din Moldova.

La festival vor participa viticultorii şi exportatorii de struguri de masă din Republica Moldova şi România, savanţi din domeniu, producători de utilaje şi ambalaje pentru procesarea strugurilor, producători de material săditor viticol, furnizori de produse de uz fitosanitar şi de fertilizanţi, meşteri populari, colective artistice şi interpreţi.

Invitaţii pentru participare la festival au primit producătorii de struguri din toate cele 23 de raioane viticole ale ţării. Majoritatea au confirmat deja participarea. În cadrul festivalului va fi organizată o expoziţie de struguri şi vor fi făcute degustări. De asemenea, se va desfăşura şi un forum naţional al producătorilor şi exportatorilor de struguri de masă cu genericul: „Strugurele de viţă-de-vie – cartea de vizită a Moldovei”. Cei mai buni viticultori vor fi premiaţi în cadrul concursurilor „Strugurele gigant” şi „Cea mai bună prezentare la festival”.

La eveniment sînt invitaţi agenţii economici interesaţi şi oaspeţi de peste hotare.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1964
Populația:
222 locuitori

Răuţelul Nou este un sat din cadrul comunei Hiliuţi, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Fălești și la 134 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 222 de oameni. Satul Răuţelul Nou a fost înființat în anul 1964.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.