Go to section: Holidays and customs
26 november 2014, 11:56 Holidays and customs views 17804
26 november 2014, 11:56 Holidays and customs views 17804

STUDIU. La ce vîrstă preferă europenii să se căsătorească


Foto: gandul.info

Specialiştii de la Priceonomics au realizat recent o hartă ce prezintă vîrsta medie la care locuitorii fiecărei ţări preferă să se căsătorească.

Astfel, în vreme ce bărbaţii şi femeile din Europa de Vest fac pasul cel mare abia după ce împlinesc 30 de ani, în Afganistan, spre exemplu, căsătoria apare în jurul vîrstei de 20 de ani sau chiar mai devreme, scrie Daily Mail.

Potrivit sursei citate, principalul factor care influenţează acet fenomen este economia: cu cît ţara este mai bogată, cu atît locuitorii săi se căsătoresc mai tîrziu.

De asemenea, în statele dezvoltate, tendinţa esta ca femeile să se mărite cu bărbaţi mult mai în vîrstă decît ele.

Studiul mai arată că în 39 de ţări, 20% dintre femei se căsătoresc înainte de a împlini 18 ani, iar în alte 20 de state, 10% dintre femei au un soţ imediat ce împlinesc 15 ani. Pe de altă parte, doar 2% dintre bărbaţi se însoară la vîrsta majoratului.

În Statele Unite ale Americii, doar jumătate dintre adulţi (50%) sînt acum căsătoriţi, comparativ cu peste 72% dintre aceştia, cît se înregistra în anul 1960.

Source: www.gandul.info

Keywords:

studiu , nunta , familie , Europa

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1483
Populația:
1211 locuitori

Peticeni este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Satul Peticeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Călărași și la 62 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1211 oameni. Satul Peticeni a fost menționat documentar în anul 1483 cu denumirea Leucăuți.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.