Go to section: Nature and tourism
18 december 2014, 14:50 Nature and tourism views 13029
18 december 2014, 14:50 Nature and tourism views 13029

Studiu: Oceanele de pe Pămînt se vor evapora treptat


Foto: img-fotki.yandex.ru

Creşterea intensităţii luminoase a Soarelui va conduce, în aproximativ un miliard de ani, la evaporarea oceanelor şi la dispariţia apei de pe Terra, relevă un studiu al oamenilor de știință francezi.

Acest model imaginat de către o echipă de cercetători de la Laboratorul de meteorologie dinamică revizuieşte estimările anterioare, care vorbeau de ''cîteva sute de milioane de ani'', subliniază Centrul naţional de cercetări ştiinţifice (CNRS).

Această evoluţie privitoare la climatul terestru la scara erelor geologice (de ordinul sutelor de milioane de ani) nu are legătură cu încălzirea climatică provocată de activităţile umane. Potrivit estimărilor cercetătorilor, fluxul solar ar urma să atingă o medie de 375W/metru pătrat, faţă de 341 W/metru pătrat în prezent.

Source: www.ziarulevenimentul.ro

Keywords:

studiu , ocean , Pamint

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1878
Populația:
8700 locuitori

Blijnii Hutor este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Blijnii Hutor este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Slobozia și la 77 km de Chișinău. Populaţia satului Blijnii Hutor alcătuia 8700 de oameni în anul 2000. Satul Blijnii Hutor a fost întemeiat în anul 1878.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.