Go to section: Nature and tourism
15 september 2014, 14:19 Nature and tourism views 14429
Cetatea Soroca se va redeschide pentru turiști în mai 2015
Photo: trm.md
15 september 2014, 14:19 Nature and tourism views 14429

Cetatea Soroca se va redeschide pentru turiști în mai 2015

Data de 18 mai 2015 este termenul limită pentru redeschiderea cetăţii medievale din Soroca. Iniţial, încheirea lucrărilor de restaurare a Cetăţii Soroca era preconizată pentru sfîrşitul acestui an.

Trecătorii pot urmări cum decurg lucrările de amenajare a fortificaţiei medievale. Muncitorii au efectuat pînă acum lucrări de consolidare și de injectare a cimentului în structura zidăriei, au amenajat bolțile paraclisului, din cărămidă, care este produsă la Sighișoara.

Calificați în domeniu, muncitorii nu sunt la prima restaurare de acest gen. Au mai efectuat lucrări de reconstrucţie a mai multor biserici, dar și a Cetăţii Neamț.

Restaurarea cetății Soroca se face pe bani europeni, în cadrul proiectului „Bijuterii Medievale", din care mai fac parte și fortărețele din Hotin și Suceava.

Partenerilor din Suceava le-au fost alocați bani pentru organizarea unui Festival Medieval, procurarea costumelor de epocă și elaborarea strategiei turismului, iar celor din Hotin - pentru amenajarea și electrificarea cetății. Partea leului din cele trei milioane de euro revine Cetății Soroca şi anume pentru restaurarea a două turnuri, reabilitarea drumurilor spre cetate, amenajarea parcului si a buticurilor de suvenire.

Cetatea Soroca a fost închisă pentru restaurare în august 2013.

Source: trm.md

Keywords:

cetate , Moldova , turism

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1790
Populația:
80 locuitori

Cuşelăuca este un sat din cadrul comunei Cotiujenii Mari, raionul Soldăneşti. Satul Cușelăuca este situat la distanța de 30 km de orașul Șoldănești și la 136 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 80 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Cușelăuca datează din anul 1790.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.