Go to section: Nature and tourism
03 february 2015, 15:48 Nature and tourism views 9862
Steagul Republicii Moldova a fost arborat pe Kilimanjaro (FOTO)
Photo: moldova.org
03 february 2015, 15:48 Nature and tourism views 9862

Steagul Republicii Moldova a fost arborat pe Kilimanjaro (FOTO)

Ex-premierul Republicii Moldova, Ion Sturza, a urcat cel mai mare vârf din Africa – Kilimanjaro (5895 metri). Acesta, împreună cu fiul său, dar și alți câțiva tineri din Republica Moldova și România, a arborat steagul Republicii Moldova.

„Drumul de la intrarea în parcul național Kilimanjaro până pe vârful Uhuru este de aproximativ 40 de km și a durat patru zile, împreună cu o zi de aclimatizare la 3800 m. Ultimul segment, de 4700-5895 m, a fost escaladat pe timp de noapte, în aproximativ cinci ore, așa că răsăritul soarelui l-am întâmpinat pe vârf! Excepțional de frumos! Traseu de dificultate tehnică medie, ca altitudine – dificultate mare, cu impact fizic și psihic major. O aventură adevărată. Temperaturi de la +35 C până la – 20 C , toate zonele climaterice, de la tropicală la arctică. Soare arzător, ploaie torențială, ninsoare, vânt puternic...", povestește acesta.

Source: viza.md

Keywords:

Africa , Moldova , drapel , Ion Sturza

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
618 locuitori

Mihuleni este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Mihuleni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, amplasat pe malul rîului Ciorna, la o distanță de 4 km de orașul Șoldănești și la 112 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 618 oameni. Prima atestare documentară a Mihulenilor datează din anul 1609.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.