Go to section: Nature and tourism
03 may 2015, 11:34 Nature and tourism views 8223
Moldova va fi introdusă în circuitul turistic european „Drumul vinului”
03 may 2015, 11:34 Nature and tourism views 8223

Moldova va fi introdusă în circuitul turistic european „Drumul vinului”

În perioada 23-25 aprilie, pentru prima dată în Republica Moldova va fi organizat Forumul Internaţional Vitivinicol cu participarea ţărilor din bazinul dunărean şi ţărilor membre ale Organizaţiei de Cooperare Economică la Marea Neagră sub egida Organizaţiei Mondiale a Turismului şi Agenţiei de Cooperare Internaţională a Germaniei. Cu ocazia forumului, Moldova va fi inclusă în circuitul turistic european „Drumului vinului".

Directorul Agenţiei Turismului, Nicolae Platon, a declarat că în acest an Republica Moldova a preluat preşedinţia OCEMN. La forumul de la Chişinău se aşteaptă participarea miniştrilor din 15 state.

„Scopul forumului respectiv este ca Republica Moldova să fie introdusă în circuitul turistic „Drumul vinului", pentru că de mult timp se vorbeşte despre aceasta, însă cu părere de rău Republica Moldova încă nu este inclusă în acest circuit. Pe perioada forumului vom organiza mai multe vizite ale miniştrilor şi ale tur-operatorilor din ţările participante la diferite crame ca să vadă care este potenţialul viti-vinicol al ţării", a spus Nicolae Platon.

Acesta a adăugat că Republica Moldova va fi promovată ca atracţie turistică viti-vinicolă şi la 10 expoziţii internaţionale care vor fi organizate în acest an.

Source: tv7.md

Keywords:

Moldova , Europa , vin , turism

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1861
Populația:
429 locuitori

Hutulu este un sat din cadrul comunei Lebedenco, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Cahul și la 188 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 429 de oameni. Satul Hutulu a fost menționat documentar în anul 1861.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.