Go to section: Nature and tourism
29 april 2015, 16:07 Tourism in Moldova views 9464
Pădurea Domnească este gata să primească mai mulţi turişti
29 april 2015, 16:07 Tourism in Moldova views 9464

Pădurea Domnească este gata să primească mai mulţi turişti

Pădurea Domnească este gata să primească şi mai mulţi turişti. Asta după ce infrastructura rezervaţiei a fost îmbunătăţită substanţial. În cadrul proiectului de dezvoltare regională, a fost restabilită populaţia de zimbri, dar şi amenajate mai multe locuri de camping şi cazare pentru vizitatori, iar lacul La Fontal are alt aspect, relatează Mesager.

În prima etapă a proiectului a fost modernizat popasul turistic La Fontal - unul dintre cele mai vizitate locuri din zona.

Un alt obiectiv turistic al rezervației, care a fost modernizat, este așa-numita zimbrărie, care la moment adăpostește șase zimbri, dintre care trei au fost aduși din Polonia.

Administrația parcului planifică să mărească populația animalelor, în condițiile în care suprafața rezervației ar putea găzdui o micropopulație de 15-17 zimbri. Aici a fost construită o punte de vizionare, de pe care vizitatorii vor putea admira animalele, dar și un centru de informare care deja activează.

Pe lângă infrastructura rezervației s-a schimbat și aspectul satelor din jur: au fost reparate drumurile și create noi centre de agrement. Unii localnici se gândesc chiar la inițierea unor afaceri, bazate pe prestarea serviciilor turistice.

Anual, rezervația este vizitata de circa 4000 de turiști, atât din țară, cat și de peste hotare.

Solicitantul proiectului „Amenajarea traseului eco-turistic Pădurea Domnească" este Consiliul Raional Glodeni. Proiectul se înscrie în prioritatea III din Strategia de Dezvoltare Regională Nord - îmbunătăţirea factorilor de mediu şi a atractivităţii turistice. Pentru implementarea acestui proiect au fost alocate, din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională, peste cinci milioane de lei.

Source: trm.md

Keywords:

rezervaţie , Moldova , turism

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1529
Populația:
4601 locuitori

Măgdăceşti este un sat şi comună din raionul Criuleni. Măgdăceşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat la o distanţă de 38 km de oraşul Criuleni şi 12 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia la nivelul comunei Măgdăceşti constituie 4601 oameni. Satul Măgdăceşti este atestat pentru prima dată într-un document datat cu 9 martie 1529.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.