Go to section: Nature and tourism
09 february 2015, 10:06 Nature and tourism views 7042
Codul galben de secetă a fost prelungit pînă pe 4 septembrie
09 february 2015, 10:06 Nature and tourism views 7042

Codul galben de secetă a fost prelungit pînă pe 4 septembrie

Codul galben de caniculă rămîne și astăzi în vigoare. Acesta a fost însă prelungit până pe 4 septembrie, în condițiile în care temperaturile sunt caniculare, iar ploile întârzie să vină.

Miercuri, vremea va fi în continuare caniculară în majoritatea regiunilor ţării şi se vor înregistra temperaturi maxime de 35 – 36 de grade.

Pînă vineri, în centrul și sudul țării temperaturile vor depăşi 35 de grade, iar de sâmbătă vremea se răcește cu până la 10 grade Celsius.

Codul galben de secetă fost extins până pe 4 septembrie. Potrivit meteorologilor, în legatură cu lipsa precipitațiilor și a gradului înalt de evapotranspirație, în rîurile și lacurile din Republica Moldova se atestă secetă hidrologică.

„Solicităm agenților economici și populației să consume rațional resursele de apă", se arată într-un comunicat al Serviciului Hidrometeorologic de Stat.

Source: independent.md

Keywords:

meteo , seceta , Moldova , natura

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1892
Populația:
242 locuitori

Cobîlea este stație de cale ferată în cadrul comunei Cotiujenii Mari din raionul Șoldănești. Stația de cale ferată este situată în valea rîului Ciorna, la o distanță de 16 km de oraşul Şoldăneşti şi la 134 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia stației de cale ferată constituia 242 de oameni. Stația de cale ferată Cobîlea a apărut în anul 1892.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.