Go to section: Nature and tourism
28 march 2016, 14:15 Nature and tourism views 8033
Moldovenii respinși la frontiera UE își asumă cheltuielile pentru reîntoarcere
28 march 2016, 14:15 Nature and tourism views 8033

Moldovenii respinși la frontiera UE își asumă cheltuielile pentru reîntoarcere

Compania Aeriană „Air Moldova" a amintit regulile de intrare a cetățenilor Republicii Moldova în spațiul Schengen, a căror nerespectare ar putea servi drept motiv de refuz sau deportare.

Potrivit Companiei, pasagerii care dețin asupra lor pașaport biometric urmează să respecte următoarele reguli: la plecare din Republica Moldova să dețină bilet de avion tur-retur; asigurare medicală pe perioada vizitei; invitație (după caz) sau rezervare valabilă a hotelului pe perioada vizitei; bani (aproximativ 50 de euro pe zi).

În comunicatul difuzat de „Air Moldova" se precizează că nerespectarea acestor reguli poate duce la recunoașterea de către autoritățile străine a pasagerului ca persoană fără drept de a intra într-o țară sau alta (din spațiul Schengen ) și întoarcerea lui pe cale aeriană la aeroportul din Chișinău.

În cazul dat, pasagerul, conform legislației internaționale și naționale, este obligat să achite biletul de avion retur dacă nu îl deține, să achite pentru cazare, hrană, traducător, convorbiri telefonice etc.

În cazul în care pasagerul refuză să achite, compania își rezervă dreptul de a apela la instanța de judecată pentru recuperarea cheltuielilor privind transportarea și întreținerea acestuia.

În context, compania le-a solicitat pasagerilor să se familiarizeze cu informația dată în vederea respectării regulilor de intrare în spațiul Schengen.

Pentru mai multe detalii, pasagerii sînt rugați să consulte pagina oficială a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene: www.mfa.gov.md.

Source: шенге

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1632
Populația:
2507 locuitori

Fundul Galbenei este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Fundul Galbenei este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Hîncești și la 33 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2507 oameni. Satul Fundul Galbenei a fost menționat documentar în anul 1632.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.