Go to section: Nature and tourism
26 april 2016, 16:30 Nature and tourism views 43768
Sinopticienii au emis Cod Galben de înghețuri
26 april 2016, 16:30 Nature and tourism views 43768

Sinopticienii au emis Cod Galben de înghețuri

Meteorologii au emis pentru noaptea de 27 aprilie cod galben de îngheţuri în nordul şi centrul ţării.

La suprafaţa solului sunt prognozate temperaturi de până la minus trei grade.

RISCURI:

primăvara: este posibilă vătămarea butonilor florali, florilor şi rodului la culturile pomicole, mugurilor desfăcuţi şi inflorescenţelor la viţa de vie, plantelor răsărite (porumb, fasole, cartof, mazăre, tutun) şi răsadului de legume;toamna: este posibilă vătămarea roadei nerecoltate de legume şi struguri.

SE RECOMANDĂ:

utilizarea metodei fumigaţiei, care diminuează scăderea temperaturii în stratul de aer de la suprafaţa solului în orele matinale;folosirea irigării, pentru a reduce din intensitatea răcirii radiative a suprafeţei terestre;ventilarea aerului - proces care împiedică formarea inversiunilor termice în stratul de aer din vecinătatea solului;încălzirea directă a aerului cu ajutorul unor instalaţii speciale emițătoare de radiații infraroșii.

Source: www.publika.md

Keywords:

Cod Galben , meteo , înghețuri

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
397 locuitori

Saharna este un sat din cadrul comunei Saharna Nouă, raionul Rezina. Amplasat pe malul drept al rîului Nistru, satul este situat la o distanță de 7 km de orașul Rezina și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 397 de oameni.  Prima atestare documentară a satului Saharna datează din 24 ianuarie 1495.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.