Go to section: Nature and tourism
26 august 2016, 16:15 Nature and tourism views 5113
Moldovenii călătoresc mai mult!
26 august 2016, 16:15 Nature and tourism views 5113

Moldovenii călătoresc mai mult!

În primele 25 de zile ale lunii august, în punctele de trecere a frontierei a fost consemnat un flux de circa 1 mln 900 mii traversări persoane, în creștere cu 6,23% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Numărul mijloacelor de transport, care au traversat frontiera în această perioadă, este de peste 418 mii traversări, ceea ce este cu 3% mai mult decît în anul 2015.

În minivacanța, prilejuită de sărbătorile naționale, Poliția de Frontieră anunță că va întreprinde toate măsurile necesare pentru a asigura trecerea frontierei de stat într-un mod expeditiv și profesionist.

În acest context, Poliția de Frontieră vine cu recomandări pentru participanții la traficul transfrontalier: „Pentru început, rugăm să verificați valabilitatea și statutul documentului de călătorie, cu care intenţionați să tranzitați hotarele țării. În cazul în care planificaţi să mergeţi în călătorie cu copiii minori, asiguraţi-vă că ați perfectat documentele acestora, pentru a evita situaţiile neplăcute în punctele de trecere a frontierei".

„Dacă în timpul pregătirilor pentru plecări în străinătate, nu sînteți siguri care sînt actele necesare traversării frontierei de stat, nu ezitaţi să contactaţi Linia VERDE: +373(22)259-717 sau adresaţi întrebările Dumneavoastră pe site-ul instituţiei www.border.gov.md, precum și la apariția unor neînțelegeri puteți contacta Linia FIERBINTE (Anticorupție): +373(22)259-675. În cazul traversării frontierei împreună cu copiii, consultaţi rubrica TRAVERSARE MINORI, amplasată pe pagina oficială a Poliţiei de Frontieră. La fel, puteți explora platforma informaţională optimizată pentru telefoanele mobile (www.frontiera.gov.md), care oferă călătorilor informații relevante despre regulile de traversare a frontierei de stat", îndeamnă Poliția de Frontieră.

În scopul evitării formării cozilor, Poliția de Frontieră recomandă tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele.

Poliția Frontieră recomandă utilizarea aplicației „Trafic online", care prezintă media timpilor de aşteptare în punctele de trecere a frontierei (rutier) pentru toate categoriile de mijloace de transport: autoturisme/autocare și camioane. Aplicația oferă posibilitatea alegerii unui traseu de traversare a frontierei mai puțin aglomerat.

Source: www.realitatea.md

Keywords:

turism , frontiera , calatorie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1523
Populația:
1883 locuitori

Iezărenii Vechi este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Iezărenii Vechi și Iezărenii Noi. Satul Iezărenii Vechi este situat la distanța de 12 km de orașul Sîngerei și la 105 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1883 de oameni. Satul Iezărenii Vechi a fost menționat documentar în anul 1523.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.