Go to section: Nature and tourism
19 september 2017, 12:45 Nature and tourism views 7125
Furtuna ce a acoperit România și Serbia filmată de către un șofer
19 september 2017, 12:45 Nature and tourism views 7125

Furtuna ce a acoperit România și Serbia filmată de către un șofer

Furtuna ce a acoperit România și Serbia, luînd viața mai multor oameni, a fost filmată de către un șofer.

Lorand Szasz, un user Facebook, a postat ieri în jurul orei 17 o înregistrare de la volan cu furtuna teribilă de lîngă Belgrad, pe autostrada spre Novi Sad.

Belgrad e la 150 de km de Timişoara. Din declaraţiile autorităţilor, se pare că frontul atmosferic a ajuns la Timişoara după ce a trecut prin Serbia (a intrat în România prin sud-vest). Cum viteza vîntului a fost de ~110 km/h, nu i-a luat mai mult de o oră, o oră şi jumătate să ajungă la Timişoara, scrie Promotor.

În urma furtunilor de scurtă durată, dar de intensitate semnificativă, care s-au abătut ieri în vestul României, au fost semnalate efecte negative la nivelul a 212 localități din 15 județe (Alba, Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Cluj, Caraș-Severin, Hunedoara, Harghita, Iași, Maramureș, Mureș, Suceava, Sălaj și Timiș), informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, precizînd că din cauza diferitelor obiecte sau a arborilor doborîți de vîntul puternic, s-au înregistrat 145 victime, dintre care opt persoane au decedat.

Source: realitatea.md

Keywords:

furtuna , Romania , Serbia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
1229 locuitori

Ratuş este un sat din cadrul comunei Drăsliceni, raionul Criuleni. Amplasat pe malul drept al Ichelului, pe șoseaua Bălți-Chișinău, satul este situat la o distanță de 43 km de orașul Criuleni și la 18 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1229 de oameni. Satul Ratuș a fost întemeiat în anul 1921.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.