Go to section: Nature and tourism
07 january 2021, 12:00 Nature and tourism views 2281
UE este gata să permită intrarea liberă din alte 12 țări, Moldova se află pe listă
07 january 2021, 12:00 Nature and tourism views 2281

UE este gata să permită intrarea liberă din alte 12 țări, Moldova se află pe listă

Uniunea Europeană reia intrarea liberă din alte 12 țări. În prezent, se cunoaște doar jumătate din numărul total al țărilor noi. Despre acest lucru a anunțat pe Twitter jurnaliștii Радио Свобода.

Potrivit jurnalistei Gierakina Tuhina, Kosovo, Bosnia și Herțegovina și Muntenegru sînt incluse în lista locurilor sigure de călătorie.

"Reprezentanții permanenți ai statelor-membre UE au aprobat lista actualizată a altor 12 țări. Ea va intra în vigoare pînă sfîrșitul acestei săptămîni", a spus ea.

Rikard Jozwiak a adăugat că Moldova, Armenia și Azerbaidjan sînt de asemenea incluse în listă, iar recomandările ar trebui să intre în vigoare deja mîine.

Reamintim că mai devreme a deveni cunoscut faptul că Austria relaxează restricțiile de intrare pentru turiști, dar nu și pentru cei din Ucraina.

Astăzi, Uniunea Europeană permite intrarea liberă din 12 țări, inclusiv Australia, Japonia și Statele Unite.

În același timp, vă reamintim că există deja în UE țări care au decis să deschidă într-o singură direcție intrarea liberă pentru turiștii moldoveni din Moldova. Acestea sînt România, Spania, Germania și Ungaria, precum și Albania, Muntenegru și Macedonia, care nu sînt membre ale UE.

Listă statelor deschise pentru moldoveni o găsiți aici.

Source: noi.md

Keywords:

UE , calatorie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1602
Populația:
549 locuitori

Paladea este un sat din cadrul comunei Bîrlădeni, raionul Ocniţa. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 549 de oameni. Satul Paladea este situat la o distanţă de 20 km de oraşul Ocniţa şi la 220 km de Chișinău. Prima menţiune documentară a satului Paladea (cu numele Vertiporoh) din ținutul Hotin datează din anul 1602.  

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.