Go to section: Nature and tourism
17 july 2023, 16:00 Nature and tourism views 1281
Ce planuri de vacanță au moldovenii
17 july 2023, 16:00 Nature and tourism views 1281

Ce planuri de vacanță au moldovenii

În această vară, moldovenii își planifică vacanța atît acasă, cît și peste hotare. În timp ce unii au profitat deja de vremea toridă și s-au odihnit, alții spun că lasă vacanță pentru mai tîrziu.

Sînt și cetățeni care nu se vor relaxa în această vară, pentru că, spun ei, nu au bani sau chiar nici timp, fiindcă muncesc.

Unii aleg să călătorească în străinătate. „Preconizăm să mergem în Germania, pentru că acolo avem niște cunoscuți și cred că ne vom odihni pe cinste cu familia”.

Iar alții se vor odihni în Republica Moldova, menționînd că și la noi, sînt multe locuri frumoase. „Anul acesta, cred că o să vizitez multe locuri din Moldova. Mănăstrilie îmi plac mult, locurile de la Nistru, la Ștefan-Vodă tot e frumos”, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

Sînt și moldoveni care, din lipsă de bani, se vor relaxa prin parcuri, la piscină sau, în general, vor munci. „Mai mult pe acasă stăm, mergem în parc ziua, la bazin vom încerca să mergem”. „Nu ne odihnim, noi lucrăm. De la 20 de ani, n-am fost la odihnă, n-avem bani”.

Pe de altă parte, unii moldoveni se concentrează pe carieră și activitățile lor și planifică vacanțe mai tîrziu în timpul anului și urmează să decidă unde vor merge.

Source: noi.md

Keywords:

vacanta , moldovenii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
1783 locuitori

Maximovca este un sat și comună din raionul Anenii Noi. Maximovca este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Anenii Noi și la 25 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1783 de oameni. Satul Maximovca a fost înființat în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.