Go to section: Nature and tourism
18 july 2013, 10:47 Nature and tourism views 10023
18 july 2013, 10:47 Nature and tourism views 10023

Un moldovean intenționează să facă înconjurul lumii


Foto: stirilocale.md

A făcut înconjurul Moldovei, iar acum vrea să cutreiere lumea. Andrei Popa, are 43 de ani şi este unicul moldovean care a mers pe jos de la Giurgiuleşti pînă la Naslavcea. În curînd se îndreaptă spre munţii Ural şi apoi spre Canada şi SUA, relatează trm.md.

“Scopul meu principal este de a bate recordul într-un timp cel mai scurt, de a înconjura lumea”, spune Andrei Popa.

El este primul moldovean care a mers pe jos pînă în punctele extreme ale Moldovei. Acum vrea sa facă înconjurul lumii. Fiind în Siberia, a reușit să parcurgă 1400 de km în 28 zile. Cea mai mare distanță parcursă de el într-o zi a fost de 71 de km.

Andrei Popa spune că în curînd se va întoarce în Rusia, pentru a-şi continua călătoria spre munţii Ural pe care îi consideră sfinţi. 

Scopul final este să facă înconjurul lumii în 800 de zile şi să stabilească un record mondial.

Keywords:

calatorie , moldovenii , record , lume

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1554
Populația:
1464 locuitori

Pașcani este un sat și comună din raionul Hîncești. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pereni și Pașcani. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Hîncești și la 63 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1464 de locuitori. Satul Pașcani a fost menționat documentar în anul 1554.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.